Huis > W > Waar Moet Een Serverruimte Aan Voldoen?

Waar moet een serverruimte aan voldoen?

De patchruimte (serverruimte) dient aan de volgende eisen te voldoen: 19" patchkast dient aanwezig te zijn; stroomvoorziening 230V (minimaal 1) dient beschikbaar te zijn; de stroomvoorziening dient geaard te zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat kost een server per jaar?

De voeding zegt niet meteen iets over het verbruik van de pc, je kan beter kijken naar wat voor processor er in zit, en wat voor videokaart. Een ruwe schatting van 150W, dus zo'n 300 euro op jaarbasis kan redelijk overeen komen met die server.
Hoe kun je zien op welke server je zit?
Klik in Windows (Vista en 7) op "Start", typ "cmd" en bevestig met <ENTER>. De opdrachtprompt opent in een nieuw venster. Typ er "ping mijnorganisatie.be" en druk op <ENTER>. Het IP-adres van de server waarmee je verbonden bent, is in dit geval 72.14.221.104.

Hoe gebruik je een server?

Er zijn vele manieren om een server te gebruiken. Enkele veel voorkomende toepassingen zijn het hosten van een website, het opslaan van bestanden of het draaien van applicaties.
Om een website te hosten, moet u een webserversoftware op de server installeren en de bestanden van uw website op de server opslaan. Wanneer iemand uw website bezoekt, stuurt de webserversoftware de bestanden van de website naar zijn computer.
Om bestanden op te slaan, kunt u een dienst voor het delen van bestanden gebruiken of uw eigen bestandsserver opzetten. Met een dienst voor het delen van bestanden kunt u bestanden uploaden naar de servers van de dienst en ze vervolgens delen met anderen. Met uw eigen bestandsserver moet u een netwerkbestandssysteem opzetten zodat mensen toegang hebben tot de bestanden op de server.
Om applicaties te draaien, moet je de applicatie op de server installeren en vervolgens mensen er toegang toe geven. Als u bijvoorbeeld een spelserver wilt draaien, moet u de spelserversoftware op de server installeren en vervolgens mensen het IP-adres van de server geven zodat ze er verbinding mee kunnen maken. Wat voor soort servers zijn er? Er zijn vier hoofdtypen servers: bestandsservers, toepassingsservers, databankservers en webservers. Bestandsservers bewaren en distribueren bestanden voor netwerkgebruikers. Toepassingsservers hosten toepassingen en bieden gebruikers toegang tot die toepassingen. Databaseservers slaan databases op en beheren deze. Webservers bieden toegang tot websites en webtoepassingen.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Waarom een server kopen?

Cruciaal onderdeel van de IT-infrastructuur

Er kunnen meerdere programma's tegelijk draaien, maar ze worden door slechts één gebruiker gebruikt. Een server daarentegen blinkt uit in het bedienen van meerdere gebruikers tegelijk en kan simultaan grote hoeveelheden taken uitvoeren.
Hoe werkt een client server communicatie?
Als je in je browser een webpagina gaat bezoeken, stuurt je browser (client) een verzoek naar de server om deze pagina te tonen. Dit verzoek van de client heet een request. De server geeft hierop een antwoord: dat is de response. Deze communicatie wordt op de server bijgehouden in een server-log of in de logfiles.

Daarvan, wat is een client pc?

Een computer die op een netwerk is aangesloten en de bronnen van een andere computer gebruikt. Zo ontvangt de clientcomputer bijvoorbeeld webpagina's en overige informatie van een andere op het netwerk aangesloten computer.
Wat betekent kan geen verbinding maken met server? Er zijn een paar mogelijke oorzaken voor deze foutmelding, "Kan geen verbinding maken met server." De eerste is dat de server zelf down of onbereikbaar is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals netwerkproblemen, stroomuitval of onderhoud. Een andere mogelijke oorzaak is dat de DNS-records van de server niet correct zijn, wat betekent dat uw computer de hostnaam van de server niet kan omzetten naar zijn IP-adres. Ten slotte is het ook mogelijk dat een firewall de toegang tot de server blokkeert.

Hoe maak je een eigen server?

Er zijn een paar dingen die je nodig hebt om je eigen server te maken:
-Een computer die altijd aan kan blijven staan en verbonden is met het internet. Dit wordt de server zelf.
Een besturingssysteem dat serversoftware ondersteunt. Windows, Linux en OS X hebben hier allemaal mogelijkheden.
Een statisch IP-adres. Zo kunnen mensen uw server vinden en er verbinding mee maken.
Een domeinnaam. Dit is optioneel, maar maakt het gemakkelijker om het adres van uw server te onthouden.
Serversoftware. Dit hangt af van het soort server dat je wilt maken.
Als je al deze dingen hebt, kun je je server instellen volgens de instructies van de door jou gekozen software.

Door Colville Kleinert

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de functies van Remodellering? :: Welke compressor voor thuisgebruik?
Handige links