Huis > W > Wat Is De Functie Van Een Diode?

Wat is de functie van een diode?

Een diode is een halfgeleidercomponent die een soort eenrichtingsschakelaar voor stroom vormt. Hij laat stroom in de ene richting gemakkelijk vloeien, maar nauwelijks in de tegenovergestelde richting. Diodes worden ook wel gelijkrichters genoemd, omdat ze wisselstroom (AC) omzetten in pulserende gelijkstroom (DC).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de als functie in Excel?

Een manier om een waarde terug te geven als een voorwaarde waar is en een andere als deze niet waar is, is door de functie ALS te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Daarvan, wat doet een gelijkrichter?

Een eenvoudige enkelzijdige diodegelijkrichter kan in twee verschillende configuraties gebouwd worden, met de diodes in tegengestelde richting. Eén versie verbindt de negatieve kant van de uitvoer direct aan de wisselstroominvoer en de andere verbindt de negatieve kant aan de wisselstroominvoer.
Waar is een diode van gemaakt?
Een diode bestaat uit een plaatje Positieve silicium en een plaatje Negatieve silicium. In de plaatjes zitten gaatjes, met positieve ionen en negatieve elektronen. Deze bewegen naar mate de stroomrichting verandert. Deze P en N silicium plaatjes zijn tegen elkaar geplaatst.

Hoe kan een diode kapot gaan?

Een diode kan defect raken door oververhitting, omgekeerde voorspanning of te hoge stroomsterkte. Door oververhitting kan de diode catastrofaal falen. Omgekeerde bias kan ervoor zorgen dat de diode stroom lekt, wat uiteindelijk tot een defect kan leiden. Een te hoge stroomsterkte kan de diode doen falen door oververhitting of door beschadiging van de interne structuur van de diode. Waarom diode over spoel? Er zijn verschillende redenen om een diode te gebruiken in plaats van een spoel. Spoelen kunnen groot en omvangrijk zijn, wat kostbare ruimte in beslag kan nemen. Diodes zijn kleiner en compacter, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn in kleine ruimtes. Diodes zijn ook efficiënter dan spoelen en kunnen meer vermogen aan.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de functie afronden in Excel?

Het getal wordt afgerond naar het dichtstbijzijnde cijfer als aantal_decimalen gelijk is aan nul. Het getal wordt naar links afgerond als het kleiner is dan 0. Als u verder van nul naar boven wilt afronden, gebruikt u de functie ROUND.

Hoe gelijkrichter uitmeten?

Maak de + draad van de gelijkrichter eens los en meet dan de spanning uit de gelijkrichter. De kans is groot dat je ruim 200 volt meet. Vermoedelijk is een condensator de oorzaak, maar zonder verdere gegevens is dat lastig te zeggen.
Bovendien, welke spanning na gelijkrichten?
Wanneer je 24 volt gelijk gaat richten hou je na gelijkrichting ongeveer 32 volt over. De topwaarde van een wisselspanning is namelijk 1.41 keer de nominale waarde.

Hoe werkt een Bruggelijkrichter?

Een bruggelijkrichter, ook Graetzschakeling genoemd, naar Leo Graetz, die de schakeling in 1897 publiceerde in de Elektronische Zeitung, vol. 25, bestaat uit vier diodes die een wisselspanning (bijvoorbeeld van een transformator) omzetten naar een pulserende gelijkspanning.
Hoe heten de aansluitpunten van een diode? De aansluitingen van een diode worden de anode en de kathode genoemd. De anode is de aansluiting die verbonden is met de positieve spanning, en de kathode is de aansluiting die verbonden is met de negatieve spanning.

Wat is de karakteristiek van een diode?

Een diode is een elektronische inrichting met twee uitgangen die hoofdzakelijk in één richting stroom geleidt (asymmetrische geleiding); zij heeft een lage (idealiter nul) weerstand in de ene richting en een hoge (idealiter oneindige) weerstand in de andere richting. De polariteit van een diode wordt bepaald door de richting van het depletiegebied in het apparaat.

Door Berlauda Bilton

Vergelijkbare artikelen

Hoe warm mag een diode worden? :: Waarom afwisselen neusgat neussonde zuurstof?
Handige links