Huis > W > Wat Doet Een Trojan?

Wat doet een trojan?

Een Trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe gevaarlijk is spyware?

Spyware kan een enorm veel systeembronnen van je computer opeisen, waardoor deze langzaam wordt, vertragingen vertoont tussen het wisselen van applicaties of wanneer je online bent, vaak crasht of bevriest en zelfs oververhit raakt, waardoor permanente schade wordt aangericht.
Wat is de beste virusscanner voor Windows?
Vergelijking van de beste antivirussen voor Windows in 2022
AntivirusVanaf prijsGeldterug-garantie
1.🥇 NortonUS$ 19,99 / jaar60 dagen
2.🥈 BitdefenderUS$ 23,99 / jaar30 dagen
3.🥉 TotalAVUS$ 19,00 / jaar30 dagen
4. McAfeeUS$ 49,99 / jaar30 dagen

Wat doet een adware?

Adware is een soort software die automatisch reclamemateriaal weergeeft of downloadt wanneer een gebruiker het internet opgaat. Adware wordt vaak gebundeld met andere gratis software die gebruikers van het internet downloaden. Adware kan worden gebruikt om het internetgebruik van een gebruiker te volgen en informatie over hem te verzamelen zonder zijn medeweten. Adware kan moeilijk te verwijderen zijn van een computer als het eenmaal geïnstalleerd is. Hoe werkt adware? Adware is een soort software die automatisch reclame-inhoud weergeeft of downloadt op de computer van een gebruiker. Het wordt vaak gebundeld met andere gratis software die gebruikers downloaden van het internet. Adware kan moeilijk te verwijderen zijn van een computer als het eenmaal geïnstalleerd is. Sommige adware-programma's zijn moeilijk te verwijderen omdat ze zijn geïntegreerd in het besturingssysteem of andere software op de computer.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Men kan zich ook afvragen: waar was het paard van troje?

Op de boulevard van de stad Çanakkale, zo'n 35 kilometer van Troje, staat het paard dat in de film 'Troy' is gebruikt.
Men kan zich ook afvragen: waarom is het paard van troje een paard?
De oorlog duurt al 10 jaar, als de Griekse held Odysseus een list bedenkt. Hij bouwt een groot houten paard waarin een paar Grieken zich verstoppen. Het paard wordt voor de poorten van Troje gezet. De Trojanen halen het paard als teken van de overwinning de stad in en het is feest.

Men kan zich ook afvragen: waarom vielen de grieken troje aan?

Hoewel de meeste oude Grieken de (mythische) ontvoering van Helena als aanleiding van de Trojaanse Oorlog (die plaats zou hebben gevonden in de 13e of 12e eeuw voor Christus) beschouwden, wordt aangenomen dat de oorlog ter wille van economische belangen werd gevoerd.
En nog een vraag, hoe weet je of je computer in een botnet zit? Er zijn een paar manieren om te zien of uw computer in een botnet zit. Eén manier is om de activiteitenlogboeken van uw computer te controleren. Als u ongewone activiteiten ziet, zoals veel uitgaand verkeer of verbindingen met vreemde IP-adressen, kan dat een teken zijn dat uw computer deel uitmaakt van een botnet. Een andere manier om dit te zien is als uw computer zich vreemd begint te gedragen, zoals langzaam lopen of crashen zonder duidelijke reden. Dit kan een teken zijn dat uw computer is geïnfecteerd met malware die deel uitmaakt van een botnet. Als u vermoedt dat uw computer deel uitmaakt van een botnet, moet u een malwarescan uitvoeren om de schadelijke software te verwijderen.

Daarvan, waarom huren cybercriminelen een botnet?

Er zijn een paar redenen waarom cybercriminelen een botnet huren in plaats van er zelf een te bouwen. Ten eerste kan het goedkoper en gemakkelijker zijn een botnet te huren dan er zelf een te bouwen. Ten tweede geeft het huren van een botnet de crimineel toegang tot een groot aantal computers die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals het uitvoeren van aanvallen, het verzenden van spam en het stelen van informatie. Ten slotte kan de crimineel door het huren van een botnet opsporing door de politie vermijden, aangezien de eigenaar van het botnet doorgaans verantwoordelijk is voor alle illegale activiteiten die via het netwerk van gecompromitteerde computers worden uitgevoerd.

Door Calan

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een JSON bestand openen? :: Hoe beschermen tegen Trojan horses?
Handige links