Huis > H > Hoe Beschermen Tegen Trojan Horses?

Hoe beschermen tegen Trojan horses?

Gebruik altijd een firewall om je internetverbinding zo veilig mogelijk te houden. Firewalls voor zowel software als hardware zijn een uitstekende manier om schadelijk internetverkeer tijdig te herkennen en om te voorkomen dat trojans überhaupt naar je computer worden gedownload.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je je telefoon beschermen tegen hackers?

Deze tips helpen u uw telefoon veilig te houden. Let op wat de app vraagt. Als je mijn telefoon of apparaat wilt vinden, stel het dan in. Leg je wachtwoorden in een kluis. Twee-staps-verificatie is nodig voor apps. Het is een goed idee om voorzichtig te zijn met openbare wi-fi netwerken.

Hoe weet je of je een Trojan virus hebt?

Aanwijzingen dat je computer geïnfecteerd kan zijn

Je ziet - bijvoorbeeld tijdens het surfen op internet - constant pop-ups in beeld waar je niet om gevraagd hebt. Je krijgt vreemde meldingen te zien. Je firewall of virusscanner wordt soms automatisch uitgeschakeld. Je harde schijf is (voor een deel) gewist.
Wat is Trojan spyware?
Wat is een Trojaans paard? Een Trojaans paard is een kwaadaardig softwareprogramma dat in andere programma's is verborgen. Het dringt een computer verborgen in een legitiem programma binnen, bijvoorbeeld een schermbeveiliging.

Heb ik een Trojan Horse?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van een aantal factoren. Echter, enkele algemene zaken waar u op moet letten die kunnen duiden op de aanwezigheid van een Trojaans Paard zijn:
-Ongewoon of onverwacht gedrag van uw computer, zoals nieuwe programma's die verschijnen of veranderingen in de prestaties
- Het ontvangen van vreemde of onverwachte berichten, vooral van mensen die u niet kent
-Uw computer gedraagt zich op een manier die niet te verklaren is
-Een plotselinge toestroom van pop-up advertenties of andere vormen van reclame
-Een toename van spam e-mail
Als u bezorgd bent dat u een Trojaans paard op uw computer heeft, kunt u het beste een gerenommeerd anti-virus of anti-malware programma gebruiken om uw systeem te scannen en alle gevonden kwaadaardige software te verwijderen. Wat betekent het Paard van Troje binnenhalen? Het paard van Troje is een verhaal uit de Griekse mythologie waarin de Grieken de Trojanen misleidden door soldaten te verstoppen in een groot houten paard. De Trojanen dachten dat het paard een geschenk was en brachten het naar hun stad. De soldaten kwamen toen uit het paard en vielen de Trojanen aan.

Gerelateerde artikelen

Kan een Apple AirTag tegen water?

De AirTag is waterbestendig ondanks het feit dat hij gemakkelijk te openen is. Het apparaat kan tot dertig minuten in een meter diep water liggen.

Wat doet een botnet?

Hoe werkt een botnet? De bestuurders van een botnet smokkelen malware met de naam bot (kort voor "robot") de computers van anderen binnen. Deze bots werken op de achtergrond zonder dat de eigenaar van de pc dit merkt. De computer wordt vervolgens gebruikt door de botmaster.
Dienovereenkomstig, hoe kan je zien dat je pc geïnfecteerd is met malware?
Symptomen van malware dat uw systeem prestaties beinvloeden:

Uw computer loopt vast, blijft hangen of reageert niet meer. Er zijn nieuwe icoontjes op uw bureaublad verschenen die u niet herkend. Uw computer start uit zichzelf opnieuw op (maar is niet opnieuw opgestart door Windows Updates)

Hoe kan ik zien of ik een virusscanner op mijn computer heb?

Reacties. Bij de meeste besturingssystemen van Windows kan je dit zien via Configuratiescherm > Beveiliging > Beveiligingscentrum > De beveiligingsstatus van deze computer controleren. Daar zie je bijvoorbeeld staan dat je Firewall en virusscanner is ingeschakeld.
Bovendien, hoe kun je zien of er een virus is? Er zijn een paar manieren om te weten of er een virus op uw computer zit. Eén manier is om te zoeken naar onverwacht of verdacht gedrag van uw computer, zoals programma's die uit zichzelf openen en sluiten, nieuwe pictogrammen die op uw bureaublad verschijnen of uw computer die langzamer werkt dan normaal. Een andere manier is om een virusscanner of anti-malware programma te gebruiken om uw computer te scannen op virussen en andere malware.

Bovendien, hoe detecteer je spyware?

Er zijn een paar manieren om spyware op te sporen. Een daarvan is te zoeken naar veranderingen in de prestaties van uw computer. Als uw computer langzamer werkt dan normaal, of als programma's vaker vastlopen, kan spyware de schuldige zijn. U kunt ook uw browserinstellingen en geschiedenis controleren om te zien of er iets is veranderd zonder uw medeweten. Als u vermoedt dat er spyware op uw computer is geïnstalleerd, kunt u een scan uitvoeren met een anti-spywareprogramma om te zien of er iets wordt gevonden.

Door Silvano Jancar

Vergelijkbare artikelen

Wat doet een trojan? :: Wat is een ICT dienstverlener?
Handige links