Huis > W > Waar Wordt Een Computer Chip Van Gemaakt?

Waar wordt een computer chip van gemaakt?

In een chipfabriek, kortweg fab genoemd, ondergaat de wafer honderden fabricagestappen waarin de microchip als het ware laag op laag gegroeid wordt op de silicium-fundering. Dat proces begint met het maken van de transistors: het belangrijkste element van de chip.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Je kunt ook vragen waar zitten chips in?

Chips zijn de 'hersenen' van computers en smartphones, maar ze zitten ook in tal van andere apparaten: van wasmachines tot auto's. Een chip is een stukje silicium waarop een grote hoeveelheid heel kleine elektronische schakelingen (transistors) zitten.
Men kan zich ook afvragen: waar worden microchips voor gebruikt?
IC's zijn tegenwoordig in bijna alle elektrische toestellen van enige complexiteit (computers, mobiele telefoons, wasmachines, auto's) aanwezig. Ook is een microchip aanwezig in een betaalkaart, de OV-chipkaart en in transponders die gebruikt worden om huisdieren te kunnen identificeren.

Hoe is een chip opgebouwd?

Een chip bestaat uit een substraat, dat doorgaans van silicium is gemaakt, en een reeks transistoren, de actieve componenten van de chip die in- en uitschakelen om het gewenste elektronische effect te creƫren. De transistors zijn doorgaans ook van silicium, hoewel ook andere materialen zoals germanium kunnen worden gebruikt. De transistors worden op het substraat geplaatst en onderling verbonden door middel van een proces dat fotolithografie wordt genoemd, waarbij een lichtgevoelig materiaal wordt gebruikt om patronen op het substraat aan te brengen die de verbindingen tussen de transistors bepalen. En nog een vraag, waar komt chip vandaan? Het antwoord op deze vraag is enigszins technisch, maar in wezen komt een chip voort uit een stuk silicium dat uit een grotere siliciumwafel is gesneden. Deze wafer wordt vervolgens in kleinere stukjes gesneden, dies genoemd, die vervolgens in de chip worden verpakt.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Waar komen de meeste computerchips vandaan?

Veel van onze computerchips komen van het bedrijf TSMC in Taiwan.
Waarom je geen chips moet eten?
Langere levertijden. De wereldwijde chiptekorten ontstonden in 2020 door de coronapandemie. Veel fabrikanten van gadgets en auto's kampen nog steeds met langere levertijden. Begin dit jaar moesten meerdere fabrikanten de productie van auto's stilleggen.

Hoe lang nog Chiptekort?

Het wereldwijde chiptekort raakte de auto-industrie keihard in 2021. Wie had gehoopt dat het in 2022 weer veel beter zou worden, komt waarschijnlijk bedrogen uit.
Trouwens, welke grondstoffen heb je nodig voor chips? De grondstoffen voor chips zijn aardappelen, olie en zout.

Hoe werkt een microchip?

De basis van een microchip is de transistor. Dit is een kleine schakelaar die wordt gebruikt om de stroom van elektriciteit te regelen. De transistor bestaat uit twee delen: de basis en de collector. De basis is het deel van de transistor dat verbonden is met de stroombron. De collector is het deel van de transistor dat verbonden is met de belasting. De belasting is het apparaat dat de transistor aanstuurt.
Wanneer de transistor wordt ingeschakeld, zijn de basis en de collector verbonden, en kan er stroom vloeien van de basis naar de collector. Deze stroom loopt door de belasting, en de belasting wordt ingeschakeld. Wanneer de transistor wordt uitgeschakeld, zijn de basis en de collector niet verbonden, en kan er geen stroom lopen van de basis naar de collector. Dit betekent dat de belasting is uitgeschakeld.
Transistors kunnen gecombineerd worden tot complexe microchips. Deze chips kunnen worden gebruikt om informatie te controleren en te verwerken.

Door Murdock

Vergelijkbare artikelen

Wat is een micro chip? :: Hoe kom ik aan gratis make up?
Handige links