Huis > W > Wat Voor Soort Aanval Is Phishing?

Wat voor soort aanval is phishing?

Phishing is het misdrijf waarbij mensen worden verleid tot het delen van gevoelige informatie zoals wachtwoorden en creditcardnummers. Net als bij sportvissen is er meer dan één manier om een slachtoffer binnen te hengelen, maar één phishing-taktiek is de meest voorkomende.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Vervolgens, wat zijn de mogelijke risico's van phishing?

Phishing is geen malware, het is een oplichting tool welke hackers gebruiken om de beveiliging van het doelwit op een persoonlijke manier te misleiden. Er is geen mogelijkheid om phishing te verwijderen. Als een hacker je e-mailadres heeft, kan hij die altijd gebruiken om je een phishing-e-mail te sturen.
Daarvan, wat moet je doen als je op een phishing link hebt geklikt?
Neem contact op met je bank of bel Cardstop. Doe aangifte bij de politie. Informeer je omgeving dat ze geen vreemde mails of berichten van je openen en dat ze zeker niet op links klikken. Contacteer een IT-expert voor een grondige controle van je bedrijfsnetwerk.

Waar moet ik phishing melden?

Als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van een phishing-aanval, moet u dit melden aan het bedrijf, de bank of de organisatie waarvan de e-mail beweerde afkomstig te zijn. U moet de phishing-aanval ook melden bij de FTC op ftc.gov/complaint. Wat valt onder cybercrime? Cybercriminaliteit valt onder de noemer computercriminaliteit. Het omvat een breed scala aan criminele activiteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van computers en computernetwerken. Het kan gaan van phishing en identiteitsdiefstal tot meer gesofisticeerde aanvallen zoals DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) en ransomware.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Wat is het verschil tussen phishing en spear phishing?

Benadering: Bij phishing gaat het om één grote aanval en bij spearphishing gaat het om een doelgerichte aanval. Slachtoffer(s): Bij spearphishing richt de crimineel zich specifiek op de individu, organisatie of bedrijf, bij phishing is er sprake van een brede aanval, die geautomatiseerd is.
Vervolgens, wat doet de politie tegen phishing?
In de meeste gevallen kunt u bellen met de politie op 0900-8844 of naar het politiebureau gaan. In sommige gevallen zult u zich elders moeten melden. U kunt zich opgelicht voelen terwijl dat voor de wet geen oplichting is. Als u daarover twijfelt, bel dan 0900 - 8844 (belkosten).

Dit in overweging nemend, waarom is spear phishing zo gevaarlijk?

Hierdoor worden zelfs hooggeplaatste doelen binnen een organisatie, zoals de topmanagers, getroffen en openen zij e-mails waarvan zij dachten dat deze veilig waren. Door deze vergissing kunnen cybercriminelen gegevens stelen waarmee zij de netwerken van de organisatie kunnen aanvallen.
Is het gevaarlijk een mail te openen? Er is altijd een risico verbonden aan het openen van een e-mail, omdat e-mails malware of virussen kunnen bevatten. Zolang u echter een goed antivirusprogramma op uw computer hebt geïnstalleerd, is er niets aan de hand. Als u zich zorgen maakt over een bepaalde e-mail, kunt u deze altijd scannen met uw antivirusprogramma voordat u deze opent.

Dus, kan je gehackt worden door op een link te klikken?

Ja, u kunt gehackt worden door op een link te klikken. Hackers kunnen kwaadaardige links gebruiken om uw computer met malware te infecteren of uw persoonlijke gegevens te stelen. Wees voorzichtig wanneer u op links van onbekende bronnen klikt, en controleer altijd de URL voordat u klikt.

Door Mercorr

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt een plug in? :: Hoe leer je een personage in een verhaal kennen?
Handige links