Huis > W > Waar Vind Je Een Podcast?

Waar vind je een podcast?

Een podcast beluisteren. Hoe doe ik dat?
  • Website van de podcast. Via je computer, smartphone of tablet.
  • Podcastapp. Via een podcastapp op je smartphone. Voor Android is er bijvoorbeeld Spotify of Podcast Addict. iOs heeft een eigen podcastapp (Podcasts), maar ook daar kan je Spotify of tientallen andere apps installeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Men kan zich ook afvragen: hoe kan ik een podcast downloaden?

Op een Android-telefoon staat standaard geen podcast-app, daarom moet u er eerst één downloaden. Ga naar de Play Store en download een podcast-app. Open de 'Podcast App'. Druk op het +-teken rechtsbovenaan en zoek één van de podcasts.
Men kan zich ook afvragen: kan iedereen een podcast maken?
Iedereen kan zelf een podcast maken en dat wordt ook veel gedaan. Over de hele wereld maken mensen allerlei podcasts niet alleen over onderwerpen als films, muziek en politiek, eigenlijk over alles wat je maar kan verzinnen.

Dit in overweging nemend, wat zijn populaire podcasts?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het grotendeels afhangt van individuele voorkeuren. Enkele van de populairste podcasts zijn echter die welke onderhoudend en informatief zijn, zoals This American Life, Serial en Radiolab. Deze programma's behandelen vaak een breed scala aan onderwerpen, van actuele gebeurtenissen tot geschiedenis, en zijn over het algemeen goed geproduceerd en boeiend. Andere populaire podcasts zijn comedyshows zoals The Joe Rogan Experience en My Favorite Murder, maar ook podcasts over ware misdaad zoals Dirty John en Dr. Death. Hoe luister je podcast in de auto? De meest gebruikelijke manier om in de auto naar een podcast te luisteren is door je smartphone via Bluetooth met de autoradio te verbinden. Zodra je telefoon is aangesloten, kun je de podcast-app openen en de aflevering beginnen af te spelen.
Als je auto geen Bluetooth heeft, kun je nog steeds naar podcasts luisteren door je telefoon met een aux-kabel op de autoradio aan te sluiten. Sluit de aux-kabel aan op je telefoon en vervolgens op de aux-poort van je autoradio. Open dan de podcast app en begin de aflevering af te spelen.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Dienovereenkomstig, wat heb je nodig om een podcast op te nemen?

Voor het opnemen van je podcast heb je nodig:
  • Laptop of computer.
  • Microfoon (Dit kunnen oordopjes of zelfs de ingebouwde microfoon zijn zijn.
  • Soundcloud account (gratis hier aan te maken)
  • Apple ID (Als je jouw podcast op Itunes wil)
  • Spotify account (Als je jouw podcast op Spotify wil)
Vervolgens, waar moet je op letten bij het maken van een podcast?
Een podcast opnemen hoeft niet duur en moeilijk te zijn!
  1. Koop een geschikte microfoon.
  2. Leer werken met audio software.
  3. Kies een droge en stille omgeving.
  4. Creëer een chille spot voor jezelf.
  5. Wen aan je eigen stem.
  6. Spreek met de juiste afstand tot de microfoon.
  7. Doe een soundcheck voor jou en je gasten.

Hoe maak je je eigen podcast op Spotify?

Stappenplan podcast uploaden in Spotify:
  1. Ga naar podcasters.spotify.com.
  2. Klik op 'get started'. Log in met je Spotify of Facebook account (meest gemakkelijk) en klik links onder op 'add podcast'.
  3. Vervolgens plak je hier in de URL van je RSS feed. Binnen enkele minuten staat je podcast live op Spotify!
Je kunt ook vragen hoe noem je iemand die een podcast maakt? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, want er is niet één specifieke functie of rol die universeel geassocieerd wordt met podcasting. Afhankelijk van de context kan de persoon die verantwoordelijk is voor het maken en/of produceren van een podcast worden aangeduid als de presentator, de maker, de producent, of gewoon de persoon achter de show. In sommige gevallen kunnen er meerdere mensen betrokken zijn bij de productie van een podcast, in welk geval ze gezamenlijk het podcastteam worden genoemd.

Welke podcast app past bij mij?

Er zijn verschillende podcast-apps beschikbaar, en de juiste app voor jou hangt af van je behoeften en voorkeuren. Enkele populaire podcast-apps zijn Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher en Pocket Casts. Als je niet zeker weet welke app je moet kiezen, kun je een paar verschillende uitproberen en kijken welke je het beste bevalt.

Door Skipp Stookey

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent pop-up blocker staat aan? :: Wat is zuiniger hybride of plug-in hybride?
Handige links