Huis > W > Wat Is De Functie Van Opgeloste Stoffen?

Wat is de functie van opgeloste stoffen?

Een oplossing is een homogeen mengsel van twee of meer moleculair verdeelde stoffen, waarbij een van de stoffen - het "oplosmiddel" - in veel grotere hoeveelheden aanwezig is dan de andere - de "opgeloste stoffen". Een stof is opgelost als de stof en het oplosmiddel een homogene eenheid zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de als functie in Excel?

Een manier om een waarde terug te geven als een voorwaarde waar is en een andere als deze niet waar is, is door de functie ALS te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Waar kan je olie mee oplossen?

Vetten (en olieen) lossen goed op in organische oplosmiddelen zoals aceton, benzeen, pentaan, hexaan, etc. Ook terpentine kan olie en vetten oplossen. Vetten zijn hydrofoob, ofwel slecht oplosbaar in water.
Wat is VOC meting?
Een TVOC meting bepaalt het gehalte aan vluchtige organische stoffen in de lucht. Deze gassen en dampen zijn boven een bepaalde waarde giftig. Bij langdurige blootstelling kunnen ze ernstige schade toebrengen aan de gezondheid. VOC staat voor de Engelse benaming Volatile Organic Compounds; de T voor Total.

Wat is het effect van een organisch oplosmiddel op de gezondheid?

Er zijn verschillende organische oplosmiddelen met uiteenlopende gevolgen voor de gezondheid. Sommige oplosmiddelen zijn relatief ongevaarlijk, terwijl andere ernstige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Kortetermijneffecten van blootstelling aan organische oplosmiddelen zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Langetermijneffecten zijn onder meer schade aan lever, nieren en zenuwstelsel. Sommige organische oplosmiddelen zijn ook kankerverwekkend. Welke personen waren belangrijk voor de VOC? Enkele belangrijke personen voor de VOC zijn Jan Pieterszoon Coen, die verantwoordelijk was voor het succes van de VOC op Java; Cornelis de Houtman, die een nieuwe route naar Indonesië ontdekte; en Abraham van Riebeeck, die de eerste vestiging van de VOC in Zuid-Afrika oprichtte.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de functie afronden in Excel?

Het getal wordt afgerond naar het dichtstbijzijnde cijfer als aantal_decimalen gelijk is aan nul. Het getal wordt naar links afgerond als het kleiner is dan 0. Als u verder van nul naar boven wilt afronden, gebruikt u de functie ROUND.

En nog een vraag, wat is een niet vluchtige stof?

Door verwaaiing kunnen niet-vluchtige verontreinigingen, zoals metalen, PAK, puin en asbestvezels, zich verspreiden naar de omgeving. Het verwaaide stof kan vervolgens worden ingeademd, of leiden tot verontreiniging van oppervlakten en/of mee naar binnen worden gelopen.
En nog een vraag, wat verdampt het snelst?
Door de structuur van water zijn de moleculen ook in de vloeistoffase nog sterk geordend, daardoor heeft water een opvallend hoge verdampingswarmte. Het kost vijf keer zoveel energie om water te verdampen, dan dat het kost om het water van 0 °C tot 100 °C te verwarmen.

Vervolgens, wat is lage dampspanning?

Bij lage druk, bijvoorbeeld in de atmosfeer van de aarde, is de som van de dampspanningen van de afzonderlijke componenten gelijk aan de totale druk van het gas (in dit geval dus één bar).
Vervolgens, is tolueen gevaarlijk? Ja, tolueen is gevaarlijk. Het is een vluchtige organische stof die gemakkelijk kan worden ingeademd. Bij inademing kan tolueen duizeligheid, hoofdpijn, slaperigheid en verwarring veroorzaken. Het kan ook leiden tot lever- en nierschade.

Vervolgens, hoe oude boenwas verwijderen?

Er zijn een paar manieren om oude boenwas te verwijderen. Een daarvan is het gebruik van een commerciële stripper. Dit is een chemische stof die de oude polish oplost. U moet de aanwijzingen op het afbijtmiddel volgen voor een juiste toepassing en veiligheid. Een andere manier om oud boenwas te verwijderen is door het weg te schuren. Hiervoor moet u een vloerschuurmachine en schuurpapier huren. U moet de hele vloer schuren om de oude polish te verwijderen. Dit kan een tijdrovend proces zijn.

Door Zilvia

Vergelijkbare artikelen

Hoe hernoem je een link? :: Wat zijn vluchtige gassen?
Handige links