Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Trojaans Paard?

Wat is de betekenis van Trojaans paard?

"Trojaans paard" is een algemene term die schadelijke software beschrijft die een vermomming gebruikt om zijn ware doel te verbergen. In tegenstelling tot een virus is het echter niet in staat om zelfstandig bestanden te kopiëren of te infecteren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van achtergrond?

Het brandpunt van de aandacht ligt vaak achter de voorgrond.

Wat is een verschil tussen een virus en een worm als het om malware gaat?

Een worm is iets anders dan een virus. Het heeft namelijk geen menselijke interactie nodig om zich te verspreiden en schade aan te richten. Het is ook malware die zichzelf vermenigvuldigt, maar dan de zelfstandige variant. Wormen verspreiden zich vaak via een zwak punt in de software.
Dit in overweging nemend, wat is het ergste computer virus?
1. MyDoom, 2004. Veroorzaakte voor circa 48 miljard euro aan schade. MyDoom was een worm, een virus dat zich zonder geactiveerd te hoeven worden naar andere computers verspreidt.

Dit in overweging nemend, hoe weet je of je een virus op je computer hebt?

Er zijn een paar tekenen die erop wijzen dat uw computer met een virus is geïnfecteerd. Deze omvatten:
1. Uw computer werkt langzamer dan normaal.
2. U ziet nieuwe en onbekende pictogrammen op uw bureaublad of in uw taakbalk.
3. Uw webbrowser gedraagt zich vreemd, opent nieuwe tabbladen of vensters zonder uw toestemming, of stuurt u door naar vreemde websites.
4. U ziet pop-upadvertenties of berichten waarvoor u zich niet heeft aangemeld.
5. 5. U ontvangt vreemde of onverwachte e-mails, vooral met bijlagen.
Als u een van deze symptomen opmerkt, is het een goed idee om zo snel mogelijk een virusscan op uw computer uit te voeren. Er zijn veel gratis virusscanners online beschikbaar, zoals de Safety Scanner van Microsoft of de Free Virus Scanner van AVG. Hoe gevaarlijk is malware? Malware is gevaarlijk omdat aanvallers hiermee de controle over uw computer kunnen krijgen, programma's kunnen installeren zonder uw toestemming en uw gegevens kunnen openen of verwijderen. Malware kan ook worden gebruikt om aanvallen op andere computers uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een Trojaans paard virus?

Een Trojaans paard is een functie die in een programma is verborgen. Deze eigenschap kan schade toebrengen aan de computergegevens of privacy van de gebruiker.

Men kan zich ook afvragen: wat veroorzaakt malware?

Oorzaken
  • De grootste oorzaak van een malwarebesmetting is 'gaten' in de software.
  • De gebruiker kan ook zelf de oorzaak zijn van een malware-infectie, bijvoorbeeld door louche websites, zoals sommige pornosites, of sites met gratis mp3-bestanden te bezoeken.
Hoe krijg ik malware?
Malware, hoe krijg ik het op mijn PC?
  1. Hacken van websites en voorzien van een kwaadaardige code in bijvoorbeeld verborgen i-frames.
  2. Drive by Downloads & redirect naar malafide websites.
  3. Social engineering waarbij de cybercriminelen op het vertrouwen van de gebruiker inspelen.

Hoe weet je of je computer in een botnet zit?

Gebruik een online scanner

Het kan zijn dat je internetprovider via je IP-adres ziet dat je computer onderdeel is van een botnet en je erover informeert. Je kunt ook zelf actie ondernemen door te onderzoeken of er schadelijke software op je computer staat. Dit kun je doen met een online scanner.
Wat is een botnetbeheerder? Een botnetoperator is iemand die een netwerk van geïnfecteerde computers, bekend als een botnet, controleert. De exploitant kan het botnet gebruiken om aanvallen tegen andere computers of netwerken uit te voeren, of om spam of malware te verspreiden.

Hoe komt een botnet op je computer?

Er zijn een paar manieren waarop een botnet op uw computer kan komen. Eén manier is via een kwaadaardige e-mailbijlage. Als u de bijlage opent, wordt het botnet op uw computer geïnstalleerd. Een andere manier is via een kwaadaardige website. Als u de website bezoekt, wordt het botnet op uw computer geïnstalleerd. Ten slotte kan een botnet op uw computer komen via een achterdeur die op uw computer is geïnstalleerd.

Door McLain

Vergelijkbare artikelen

Welke tags worden niet meer ondersteund in HTML5? :: Wat voor computervirussen zijn er?
Handige links