Huis > I > Is Makelaar Aansprakelijk Voor Verborgen Gebreken?

Is makelaar aansprakelijk voor verborgen gebreken?

Een makelaar heeft de taak om de belangen van koper of verkoper zo goed mogelijk te behartigen. Wat is de aansprakelijkheid van de makelaar? Wanneer er sprake is van een verborgen gebrek na de overdracht, kan in sommige gevallen de makelaar aansprakelijk worden gesteld. Een verborgen gebrek betekent automatisch schade.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Men kan zich ook afvragen: is ongedierte een verborgen gebrek?

Verborgen gebreken kunnen bijvoorbeeld voorkomen in een auto, huis, boot, caravan en elektrische installatie. De verborgen gebreken die vaak voorkomen zijn asbest, (dak)lekkage, kapotte riolering, houtworm, verslechterde isolatie en ongedierte.
Wat als de verkoper in gebreke blijft?
Wil je dat de verkoper alsnog meewerkt aan de eigendomsoverdracht, dan vorder je na de termijn van acht dagen nakoming van de overeenkomst. Je kunt dan een boete vorderen van 0.3% van de koopsom per dag, met een maximum van 10% van de koopprijs.

Mensen vragen ook: is een kapotte riolering een verborgen gebrek?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van een aantal factoren, zoals de plaats van de breuk, de leeftijd en toestand van de rioolleiding en of de leiding goed is onderhouden. In het algemeen wordt een gebroken rioolleiding echter beschouwd als een verborgen gebrek omdat het meestal niet zichtbaar is met het blote oog en alleen kan worden ontdekt door professionele inspectie of testen. En nog een vraag, is een lekkende kraan een verborgen gebrek? Het antwoord op deze vraag hangt af van de definitie van "verborgen gebrek". Als een verborgen gebrek wordt gedefinieerd als een gebrek dat niet direct waarneembaar is, dan wordt een lekkende kraan niet beschouwd als een verborgen gebrek. Als een verborgen gebrek wordt gedefinieerd als een gebrek dat niet direct waarneembaar is en dat niet door de verkoper bekend wordt gemaakt, dan zou een lekkende kraan als een verborgen gebrek kunnen worden beschouwd.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Kan ik minder huur betalen bij gebreken?

Een geldige reden om betaling van de huur op te schorten is wanneer er gebreken aan het gehuurde zijn die niet of onvoldoende door de verhuurder worden verholpen. Maar let op: een huurder mag niet zomaar altijd opschorten en opschorting heeft niet tot gevolg dat je geen huur meer verschuldigd bent.
Welke kosten kunnen doorgerekend worden aan huurder?
Naast huur mogen er ook andere (service)kosten in rekening worden gebracht. Denk aan de kosten voor gas, water en elektriciteit, meubilering, stoffering, en aan kosten voor gemeentelijke heffingen (bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing).

Wat valt onder dringende werkzaamheden?

Het verschil tussen dringende werkzaamheden en renovatiewerkzaamheden is dat dringende werkzaamheden, werkzaamheden zijn die niet zonder nadeel kunnen worden uitgesteld. Deze werkzaamheden móeten gedaan worden om nadeel te voorkomen.
Is het gebreken of gebreken? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het kan afhangen van de specifieke context waarin de term wordt gebruikt. In het algemeen wordt een gebrek echter beschouwd als een kleiner of minder belangrijk probleem dan een defect. Een gebrek daarentegen wordt gewoonlijk beschouwd als een ernstiger probleem dat grote problemen kan veroorzaken of zelfs een product onbruikbaar kan maken.

Bovendien, wat is de betekenis van onverbiddelijk?

Onverbiddelijk betekent iets dat niet gestopt of veranderd kan worden.

Door Beitnes Evanson

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je Kaspersky uit? :: Wat zijn gebreken woning?
Handige links