Huis > W > Waar Moet Een Goed Intranet Aan Voldoen?

Waar moet een goed intranet aan voldoen?

Altijd en overal. Zorg ervoor dat het intranet op elk apparaat en vanaf elke plaats benaderbaar is. Dus ook voor medewerkers die onderweg zijn en specifieke informatie nodig hebben, zoals het telefoonnummer van een collega. Dit betekent dat het intranet responsive is of via een app beschikbaar moet zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is een sociaal intranet?

Een social intranet is een virtueel platform dat voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk is. Het is dynamisch en volledig gericht op interactie. De informatiebehoeften van de gebruiker staan centraal in een social intranet, want ze bepalen zelf welke informatie voor hen nuttig is.
Trouwens, waarom een social intranet?
Het hoofddoel van een sociaal intranet is om de interactie tussen jou en je medewerkers te bevorderen. Dit platform is voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk. Het ondersteunt medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden en het bevordert kennisdeling en samenwerking.

Wat staat er allemaal op intranet?

Een intranet is een privénetwerk binnen een onderneming. Het gebruikt dezelfde Internet Protocol Suite (TCP/IP) als het openbare internet, maar is alleen toegankelijk voor bevoegde gebruikers. Een intranet kan worden gebruikt om de communicatie binnen een organisatie te vergemakkelijken en toegang te verlenen tot interne middelen, zoals bestanden, toepassingen en databanken. Dit in overweging nemend, wat zet je op een intranet? Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de specifieke behoeften van de organisatie. Gemeenschappelijke kenmerken van een intranet kunnen echter zijn: een bedrijfsgids, tools voor de opslag van documenten en samenwerking, zelfbedieningstoepassingen voor werknemers en een sociaal bedrijfsnetwerk.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Mensen vragen ook: hoe ziet een intranet eruit?

Afbeeldingen werken als magneten voor aandacht. De startpagina van een intranet moet niet te al te vol staan met tekst. Gebruik visuele elementen zoals afbeeldingen of video's om de aandacht van de gebruiker te trekken. Voor kwaliteitsvolle afbeeldingen kan je sites zoals Unsplash, Freepik of Pixabay gebruiken.
Hoe werkt een intranet?
Een intranet is een privénetwerk binnen een organisatie waartoe enkel medewerkers toegang hebben. Dit netwerk kan bestaan uit gekoppelde Local Area Networks (LAN) Via deze verbindingen kunnen er thuis of op een bedrijf fysieke aansluitingen gemaakt worden met onder andere printers, routers en andere computers.

Dienovereenkomstig, wat is het doel van een intranet?

Het primaire doel van een intranet is het delen van informatie binnen een organisatie, het bevorderen van de samenwerking, het behalen van doelen. Met eventueel de mogelijkheid dat ook externe partijen tot bepaalde gedeeltes toegang kunnen krijgen.
Vervolgens, hoe maak je intranet? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een intranet te maken hangt af van de specifieke behoeften en middelen van de organisatie in kwestie. Enkele tips voor het maken van een effectief intranet zijn echter:
1. Bepaal het doel van het intranet. Wat wilt u ermee bereiken? Welke inhoud en functionaliteit moet het bieden?
2. Kies het juiste platform. Er zijn een aantal verschillende software platforms die kunnen worden gebruikt om een intranet te maken, dus het is belangrijk om er een te kiezen die voldoet aan de behoeften van uw organisatie.
3. Maak het gebruiksvriendelijk. Een intranet moet gemakkelijk te gebruiken en te navigeren zijn, dus zorg ervoor dat het is ontworpen met de eindgebruiker in gedachten.
4. Vul het met kwaliteitsinhoud. Een intranet is slechts zo nuttig als de inhoud die erop staat, dus zorg ervoor dat het wordt gevuld met hoogwaardige, relevante informatie.
5. Promoot het bij de werknemers. Een intranet zal niet worden gebruikt als de werknemers niet weten dat het bestaat, dus zorg ervoor dat het in de hele organisatie wordt gepromoot.

Wat betekent extranet?

Een extranet is een privénetwerk dat het internet gebruikt om veilig informatie te delen met bevoegde gebruikers buiten een organisatie. Dit kunnen partners, leveranciers, klanten of andere groepen zijn die toegang nodig hebben tot specifieke gegevens of middelen. Een extranet kan worden beschouwd als een uitbreiding van het intranet van een organisatie die toegankelijk is voor geautoriseerde externe gebruikers.

Door Tollman Biancaniello

Vergelijkbare artikelen

Wat is een intern netwerk? :: Hoe kies je het juiste diafragma?
Handige links