Huis > W > Wat Behoort Er Tot De Gehele Getallen?

Wat behoort er tot de gehele getallen?

Gehele getallen

Dit zijn alle getallen, onder en boven en gelijk aan 0, zonder decimalen achter de komma, zoals -2, -1, 0, 1 ,2, De getallen -806 en 541 zijn bijvoorbeeld ook gehele getallen, maar 40,6 en -3,25 niet.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke zijn de even getallen?

De nummers zijn even. Denk aan tellen met een sprong van 2. De oneven getallen zijn 1, 3, 5, en 7.

Wat bedoelen ze met hele getallen?

Gehele getallen zijn alle getallen waar geen komma of breuk achter staat. Vanaf 0 is dat dus 1 2 3 4 5 6 enz. Getallen kleiner dan nul doen ook mee: -1 -2 -3 -4 enz.
Dit in overweging nemend, wat is geen geheel getal?
Alle getallen tussen twee opvolgende hele getallen zijn breuken of hebben decimalen. Voorbeeld: Alle getallen tussen b.v. de hele getallen 3 en 4, bestaan dus uit breuken of hebben decimalen, zoals 3¾, 3,75, 3,15, etc. en zijn dus geen hele getallen.

Wat is het verschil tussen een natuurlijk getal en een geheel getal?

Een natuurlijk getal is een positief geheel getal, terwijl een geheel getal natuurlijke getallen, nul en negatieve getallen omvat. Wat is een positief geheel getal? Een positief geheel getal is elk geheel getal groter dan 0. Dit omvat 1, 2, 3, 4, 5, enzovoort. Positieve gehele getallen kunnen ook negatief zijn, zoals -1, -2, -3, enzovoort.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn decimale getallen?

Een getal heeft cijfers voor en na de punt. Dit is een manier om een gebroken getal weer te geven. De gehele getallen worden weergegeven met tien verschillende cijfers.

Is 7 3 een natuurlijk getal?

In de wiskunde wordt tegenwoordig vrij algemeen het getal 0 tot de natuurlijke getallen gerekend. worden ook gebruikt om de natuurlijke of gehele getallen met uitsluiting van 0, of de (al dan niet strikt) negatieve getallen weer te geven; hun precieze betekenis verschilt echter tussen auteurs.
Daarvan, is 12 een rationaal getal?
Rationale getallen zijn op te delen in natuurlijke getallen, gehele getallen en breuken. Dit zijn alle getallen die hoger of gelijk zijn aan 0 zonder decimalen achter de komma, zoals: 0, 1, 2, 3, De getallen 193 en 12.451.015 zijn bijvoorbeeld ook natuurlijke getallen.

Wat is het kleinste geheel getal dat uit 4 cijfers bestaat?

Het kleinste getal met drie cijfers is 100, het grootste 999. Er zijn er dus exact 900. Voor getallen met vier cijfers ga je van 1000 tot en met 9999.
Wat zijn alle natuurlijke getallen? De natuurlijke getallen zijn de getallen {1, 2, 3, ...} (d.w.z. de positieve gehele getallen).

Dus, kan een natuurlijk getal een kommagetal zijn?

Een natuurlijk getal kan een kommagetal zijn als het wordt geschreven in basis-10 met een komma als scheiding tussen elk derde cijfer van rechts. Bijvoorbeeld, 1.000.000 is een natuurlijk getal geschreven in basis-10 met een komma als scheiding tussen elk derde cijfer.

Door Reginauld Walley

Vergelijkbare artikelen

Welk soort getal is een Kommagetal? :: Wat is de betekenis van gegevens?
Handige links