Huis > W > Waar Staat De Letter Y Voor?

Waar staat de letter Y voor?

De y (vaak i-grec of Griekse ij genoemd) is soms een klinker en soms een medeklinker. Het hangt van de uitspraak af. In woorden als baby, cyste, idylle en symbool beschouwen we de y als klinker. In woorden als yoghurt, yoga en yahtzee daarentegen is de y een medeklinker (vergelijkbaar met de j).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Vervolgens, hoeveel verschillende schriften zijn er in de wereld?

Veertien schriften hebben er meer dan 20 miljoen.
Welke talen hebben tekens?
Het Latijnse schrift kent een heel scala aan diakritische tekens. Ook het Arabische, het cyrillische, het Griekse, het Hebreeuwse en het Thaise schrift maken gebruik van diakritische tekens.

Welk alfabet kennen we van duizenden jaren oude kleitabletten uit Mesopotamië?

Het alfabet dat we kennen van de kleitabletten die in Mesopotamië zijn gevonden, heet spijkerschrift. Dit alfabet dateert van ongeveer 3000 v. Chr. en werd gebruikt door de oude Sumeriërs. Het spijkerschrift werd geschreven met behulp van een wigvormige stylus om tekens te maken in natte klei. De tekens werden vervolgens gedroogd in de zon of in een oven. Men kan zich ook afvragen: wat is alfabetisch rangschikken? Alfabetisch rangschikken is het rangschikken van items in volgorde van A tot Z. Dit kan worden gedaan met items zoals namen, boeken en artikelen.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Men kan zich ook afvragen: welk alfabet heeft de meeste letters?

Het langste échte alfabet (voor elke klinker en medeklinker één teken) is het Armeense alfabet met 38 letters. Het kortste alfabet is overigens dat van het Rotokas, dat uit elf letters bestaat.
Wat is de 19de letter van het alfabet?
De letter S is de 19e letter in het moderne Latijnse alfabet. De Semitische letter Šîn werd uitgesproken als /ʃ/, de klank 'sh' in het moderne Engelse en Nederlandse shirt.

Mensen vragen ook: wat is de 20e letter van het alfabet?

De letter 'y' werd eerder door de Romeinen gebruikt om Griekse woorden, welke van het Grieks geleend zijn, te schrijven waarin hij voorkwam. Ook onns alfabet is van het Romeinse alfabet afgeleid. In het Middelnederlands werd de 'y' vaak gebruikt als variant van de 'ij', vandaar de benaming 'Griekse ij'.
Dienovereenkomstig, wat is de 20ste letter van het alfabet? De 20e letter van het alfabet is T.

Dienovereenkomstig, welk volk maakte voor het eerst gebruik van het spijkerschrift?

De eerste mensen die spijkerschrift gebruikten waren de oude Sumeriërs.

Door Shah Hollingworth

Vergelijkbare artikelen

Wat is tot de macht 2? :: Waar is een schrift van gemaakt?
Handige links