Huis > W > Waar Het Woord Robot Vandaan Komt?

Waar het woord robot vandaan komt?

"Robot" is afgeleid van het Tsjechische woord "robota". Dat is het werk dat uitgevoerd wordt door een lijfeigene of slaaf. Karel Čapek schreef in 1920 het toneelstuk R.U.R. (Rossum's Universele Robots).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Trouwens, hoe maak ik zelf een robot?

Een robot bestaat meestal uit een aantal metalen ledematen (armen,benen,romp,hoofd,...) die met elkaar verbonden zijn via beweegbare gewrichten, dit kun je dus vergelijken met het skelet van een mens. Op ieder gewricht wordt een sensor geplaatst zodat we ook kunnen meten hoe de afzonderlijke delen staan.
Dienovereenkomstig, hoeveel robots bestaan er over de hele wereld?
Wereldwijd zijn er ruim 1,4 miljoen industriële robots. In Nederland zijn er 8.470. Echter, de wereldwijde verkopen van deze robots stijgen snel. In Nederland daalde het aantal verkochte robots overigens, al wordt dat niet verder gespecificeerd.

Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen een machine en een robot?

Een machine is een apparaat dat wordt gebruikt om een taak of een reeks taken uit te voeren. Een robot is een machine die wordt bestuurd door een computerprogramma of een reeks programma's. En nog een vraag, wat is de oudste robot? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van hoe je een robot definieert. Een van de oudste bekende robots is echter het Griekse standbeeld van Hephaestus, ook bekend als de Talos van Kreta. Dit beeld werd gemaakt rond 1400 voor Christus en werd gebruikt om het eiland Kreta te helpen beschermen tegen indringers.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Vervolgens, welk zintuig heeft een robot dat de mens niet heeft?

Geur. Onderzoekers proberen robots al te laten ruiken sinds de jaren 80. En niet alleen omdat ruiken zo menselijks is, ruikrobots hebben ook heel veel verschillende toepassingen: van een ruikmethode om kanker of bommen op te sporen tot het beoordelen of een wijn echt zo oud is als op het etiket staat.
Wat kost een operatierobot?
Kostenafwegingen. Een Nederlands ziekenhuis dat de aanschaf van een da Vinci-operatierobot overwoog, schatte dat de totale kosten ongeveer 1 miljoen euro per jaar zouden bedragen. Daarmee liggen de jaarlijkse kosten om in 17 ziekenhuizen in totaal 18 operatierobots operationeel te houden rond de 18 miljoen euro.

Dit in overweging nemend, hoeveel kost een robotmaaier?

Om een exemplaar aan te schaffen, betaal je ongeveer 1000 euro voor een goedkoop instapmodel. Hoe hoger de capaciteit van de maaier, hoe hoger de prijs zal liggen. Zo zijn er modellen voor een capaciteit van 300 tot wel 3000 m2. Prijzen voor een robot grasmaaier kunnen daarom oplopen tot 2000 à 2500 euro.
Hoeveel kost een robot hand? Een robothand kan een paar honderd tot een paar duizend dollar kosten. De prijs hangt af van het specifieke model en de functies.

Wat voor taal spreekt een robot?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien verschillende robots kunnen worden geprogrammeerd om verschillende talen te spreken. Enkele van de populairste programmeertalen voor robots zijn echter C++, Java en Python.

Door Estell

Vergelijkbare artikelen

Wat is een standaardscore? :: Wat zit er allemaal in een robot?
Handige links