Huis > W > Wat Is Een Goede Computer Voor Thuis?

Wat is een goede computer voor thuis?

De Intel Core i3 en de AMD Ryzen 3 worden gezien als basis-processors, inmiddels wel aan te raden als een minimum. Daarop volgen de Intel Core i5 en de AMD Ryzen 5, die wat nieuwer en krachtiger zijn. Wie een echt krachtige pc wil kan nog beter kijken naar de Intel Core i7 of i9, of de AMD Ryzen 7 of 9.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe kies ik de juiste desktop?

Om een desktop te kiezen die het beste bij jouw gebruikssituatie past, is het belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden.
...
Denk hierbij aan de volgende punten:
  1. Waar ga je de pc voor gebruiken?
  2. Wat voor soort desktop wil je?
  3. Wat voor besturingssysteem ga je gebruiken?
  4. Hoe krachtig moet de pc zijn?
Waar moet je op letten als je een pc koopt?
Desktop
  • Nieuwe desktop samenstellen. Een computer wordt opgebouwd in een kast.
  • Processor: hart van een desktop. De processor (ook wel CPU genoemd) is het kloppend hart van elke computer.
  • Geheugen.
  • Opslag.
  • Videokaart.
  • Besturingssysteem.
  • Aansluitingen.
  • Stel uw eigen desktop samen.

Mensen vragen ook: wat valt onder specificaties en geheugen?

Er zijn een paar dingen die over het algemeen onder de noemer "specificaties" vallen als we het over computers en geheugen hebben. Dit kan het type geheugen zijn (DDR3, DDR4, etc.), de snelheid van het geheugen (1600MHz, 2133MHz, etc.), de capaciteit van het geheugen (4GB, 8GB, 16GB, etc.), en de latentie van het geheugen (CL9, CL11, CL14, etc.). Kan Windows 10 op deze pc? Windows 10 kan draaien op pc's met de volgende minimumspecificaties:
Processor: 1 gigahertz (GHz) of sneller
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) of 2 GB (64-bit)
Vrije ruimte op de harde schijf: 16 GB
Grafische kaart: Microsoft DirectX 9 grafisch apparaat met WDDM-stuurprogramma
Een Microsoft-account en internettoegang

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Trouwens, is een pc beter dan een laptop?

De hardware in een desktop computer is nog altijd sneller en levert betere prestaties dan vergelijkbare hardware in een laptop. De video hardware in een laptop kan nooit die hoge prestaties leveren die in een desktop computer wel mogelijk zijn.
Wat is beter Acer of HP?
Wat aansluitingen betreft doet de HP het iets beter dan de Acer. De laptop is namelijk ook voorzien van gewone USB-A-aansluitingen links en rechts, maar bij de HP hebben beide een snelheid van 5Gbit/s. Daarnaast zijn links een HDMI 2.0-aansluiting en USB-C aanwezig. Dat laatste is net als bij de Acer multifunctioneel.

Wat is beter een laptop of een computer?

Een desktop is en blijft sneller dan een laptop voor dezelfde prijs. Gebruik je programma's die een krachtige processor nodig hebben, zoals veel foto- en videobewerkingssoftware? Dan is een desktop een interessante keuze. Dat geldt ook voor gebruikers die vaak meerdere (zware) programma's tegelijkertijd gebruiken.
Mensen vragen ook: wat kost een goede desktop? Een goede desktopcomputer kan ongeveer 500 tot 1000 dollar of meer kosten. De prijs hangt af van de specificaties van de computer, zoals de processor, de hoeveelheid RAM en het type opslag. Als je een krachtige computer nodig hebt voor gaming of videobewerking, zul je waarschijnlijk meer moeten uitgeven.

Wat is het verschil tussen een desktop en een pc?

Een desktop is een personal computer ontworpen voor regelmatig gebruik op een enkele plaats op of bij een bureau of tafel. Een PC is een computer die is ontworpen voor een breed scala van toepassingen, waaronder persoonlijke, zakelijke en wetenschappelijke toepassingen.

Door Arlan

Vergelijkbare artikelen

Hoe weet je of een huis bij je past? :: Wat is een schakelwip?
Handige links