Huis > W > Wat Is Een Worm Voor Een Virus?

Wat is een worm voor een virus?

Een computerworm, kortweg worm, is een vorm van malware die computers infecteert en zichzelf automatisch verspreidt. In tegenstelling tot een computervirus hoeft een worm niet geïnstalleerd te worden door een gebruiker. De worm gebruikt beveiligingslekken in netwerken en besturingssystemen om zichzelf te verspreiden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Vervolgens, wat voor een dier is een worm?

Wormen zijn een informele groep van dieren die meer dan 25.000 soorten telt. Bekende stammen van wormen zijn de ringwormen (Annelida), de platwormen (Platyhelminthes) en de snoerwormen (Nemertea).
Wat is de betekenis van Trojaans paard?
"Trojaans paard" is een algemene term die schadelijke software beschrijft die een vermomming gebruikt om zijn ware doel te verbergen. In tegenstelling tot een virus is het echter niet in staat om zelfstandig bestanden te kopiëren of te infecteren.

Trouwens, wat gebeurt er als je een virus op je telefoon hebt?

Als u een virus op uw telefoon hebt, is het meest waarschijnlijke scenario dat u verminderde prestaties, batterijverlies en meer gegevensgebruik ervaart. Uw telefoon kan ook opdringerige reclame weergeven of zonder uw toestemming tekstberichten naar dure nummers sturen. In sommige gevallen kunnen virussen het besturingssysteem van uw telefoon infecteren, waardoor deze niet of nauwelijks meer te gebruiken is. In de ernstigste gevallen kunnen virussen leiden tot gegevensverlies of diefstal. Hoe kom je van een virus op je telefoon af? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een virus van uw telefoon te verwijderen, hangt af van het type virus en het besturingssysteem van uw telefoon. Enkele algemene tips voor het verwijderen van een virus van uw telefoon zijn echter:
1. Start je telefoon opnieuw op in de veilige modus. Dit zal alle apps van derden uitschakelen en voorkomen dat ze worden uitgevoerd, wat het gemakkelijker kan maken om een virus te verwijderen.
2. Gebruik een antivirus-app om je telefoon te scannen op virussen en deze te verwijderen.
3. Reset je telefoon in de fabriek. Dit zal alle gegevens van je telefoon wissen, inclusief eventuele virussen. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van uw gegevens voordat u dit doet.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Dienovereenkomstig, wat moet je doen als je op een phishing link hebt geklikt?

Neem contact op met je bank of bel Cardstop. Doe aangifte bij de politie. Informeer je omgeving dat ze geen vreemde mails of berichten van je openen en dat ze zeker niet op links klikken. Contacteer een IT-expert voor een grondige controle van je bedrijfsnetwerk.
Dus, hoe kan malware zich verspreiden?
Computervirussen heten zo vanwege hun vermogen om meerdere bestanden op een computer te 'infecteren'. Ze verspreiden zich naar andere computers wanneer geïnfecteerde bestanden worden verzonden via e-mail of door gebruikers worden overgebracht op fysieke media, zoals usb-sticks of (in de beginjaren) diskettes.

Wat gebeurt er als er een virus op je computer hebt?

Een computervirus is een programma of stukje code dat is ontworpen om uw computer te beschadigen. Dat gebeurt door systeembestanden aan te tasten, bronnen te verspillen, gegevens te vernietigen of op een andere manier overlast te bezorgen.
Kan een virus via wifi verspreiden?
Wetenschappers tonen voor het eerst aan dat een wifi-netwerk geïnfecteerd kan worden met een virus dat zich in dichtbevolkte gebieden net zo gemakkelijk verspreidt als een eenvoudige verkoudheid. "Wifi-netwerken zijn in toenemende mate het doelwit van hackers," vertelt onderzoeker Alan Marshall.

Is malware altijd een virus?

Is malware een virus? Alle virussen zijn malware, maar niet alle typen malware zijn virussen. Virussen zijn een type malware dat zichzelf repliceert door code in te voegen in andere bestanden of programma's en zich zo verspreidt van het ene apparaat naar het andere.

Door Parthenia Caprice

Vergelijkbare artikelen

Welk materiaal roest niet? :: Wat is beter dan Outlook?
Handige links