Huis > W > Wat Is Een Ander Woord Voor Database?

Wat is een ander woord voor database?

database zn.: gegevensbank, databank [Nl. uitspr.]

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat doet een database beheerder?

Een databasebeheerder is de beheerder van voornamelijk grote databases. Hij/zij zorgt er voor dat de database beschikbaar en beveiligd is en dat deze voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.
Daarvan, wat doet een data beheerder?
Definitie van databeheer

Het doel van databeheer is mensen, organisaties en aanverwante zaken te helpen het gebruik van data te optimaliseren binnen de grenzen van beleid en regelgeving, zodat ze beslissingen kunnen nemen en acties kunnen ondernemen die het voordeel voor de organisatie maximaliseren.

Je kunt ook vragen wat is een niet relationele database?

Een niet-relationele database is een database die geen gebruik maakt van het traditionele tabellarische schema van rijen en kolommen. Niet-relationele databases worden soms ook NoSQL-databases genoemd. Dienovereenkomstig, hoe zet je een database op? Er zijn veel verschillende manieren om een database op te zetten, afhankelijk van het type database dat u gebruikt. Als u bijvoorbeeld een MySQL-database gebruikt, gebruikt u een programma als phpMyAdmin om uw database aan te maken.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Bovendien, welke rol spelen relationele databases binnen de wereld als ultiem systeem?

Welke rol spelen relationele databases binnen de wereld als ultiem systeem? Relationele databases worden gebruikt om inventarissen bij te houden, e-commercetransacties te verwerken, enorme hoeveelheden cruciale klantinformatie te beheren en nog veel meer.
Wat is relationele?
relationeel = relationeel bijv. naamw. Uitspraak: [rəla(t)o`nel] wat betrekking heeft op de verhouding tussen mensen, dingen en begrippen Voorbeelden: `relationele problemen hebben`, `relationele en seksuele vormin...

Mensen vragen ook: hoe maak je een database ontwerp?

Het ontwerpproces bestaat uit de volgende stappen:
  1. Het doel van de database bepalen.
  2. De vereiste gegevens zoeken en organiseren.
  3. De gegevens opsplitsen in tabellen.
  4. Gegevensitems omzetten in kolommen.
  5. Primaire sleutels opgeven.
  6. Tabelrelaties instellen.
  7. Het ontwerp bijschaven.
  8. De normalisatieregels toepassen.
Dit in overweging nemend, waar moet een database aan voldoen?
Een database moet aan de volgende minimale (CRUD) voorwaarden voldoen om als database gezien te worden: Gegevens moeten eenvoudig duurzaam kunnen worden opgeslagen (Create). Gegevens moeten eenvoudig kunnen worden opgezocht en doorzocht (Read). Gegevens moeten onderhouden kunnen worden (Update).

Hoe maak je een relationele database?

In een relationele database maken we meerdere tabellen. Het enige wat je nu hoeft te doen, is een veld toevoegen met unieke gegevens aan de verschillende tabellen. Door dit uniek gegeven, kunnen we elk record herkennen in onze tabel. Om een uniek gegeven in te voeren in een tabel, voeg we een "Primaire sleutel" in.

Door Gschu Latz

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel soorten malware zijn er? :: Wat zijn de voordelen van een database?
Handige links