Huis > W > Wat Je Precies Bedoelt Of Bedoeld?

Wat je precies bedoelt of bedoeld?

Hoe weet je dan dat het een -d moet zijn achteraan? Omdat je voor de spelling van een voltooid deelwoord moet kijken naar de verleden tijd. Het is "bedoelde" en daarom "Zoals is bedoeld" of "Ik heb het zo bedoeld" met een -d.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat wordt bedoeld met een account?

Een account is een combinatie van een wachtwoord en een gebruikersnaam op het internet. U kunt een webmailaccount of een webwinkelaccount hebben. Een account is een abonnement bij een internet service provider.

Is word je met d of dt?

Is het de ik-vorm? Dan schrijf je het werkwoord met enkel een –d: ik word, ik vind, ik bloed. Is het de hij-/zij- of het-vorm? Dan schrijf je het werkwoord met –dt: zij wordt, hij vindt, het bloedt.
Men kan zich ook afvragen: was goed bedoeld?
Definities die `goedbedoeld` bevatten:

goedbedoeld = goedbedoeld bijv. naamw. Uitspraak: [`xudbədult] met goede bedoelingen gedaan maar toch mislukt Voorbeelden: `Het goedbedoelde project ging mis omdat het beantwoordde aan een vraag die niet bestond.

Hoe schrijf je wordt je?

Er is niet één juist antwoord op deze vraag - het hangt af van wat je probeert te zeggen. Als je bijvoorbeeld wilt zeggen "ik word jou", kun je schrijven "ik word langzaam jou", "ik neem jouw eigenschappen over" of "ik ga steeds meer op je lijken". Als je wilt zeggen "jij wordt mij," kun je schrijven "jij wordt langzaamaan mij," "jij neemt mijn eigenschappen over," of "jij gaat meer op mij lijken." Het hangt allemaal af van wat je probeert over te brengen. Is bedoelen een werkwoord? Nee, "naar" is geen werkwoord. Het is een voorzetsel dat richting of een relatie tussen twee dingen aangeeft.

Gerelateerde artikelen

Wat wordt er bedoeld met augmented reality?

Met augmented reality kunnen digitale beelden over de omgeving worden geplaatst. Een camera kan worden gebruikt om een laag over beelden te projecteren.

Wat is het hulpwerkwoord in een zin?

Een hulpwerkwoord is een werkwoord dat als 'hulp' bij het hoofdwerkwoord van de zin staat. In tegenstelling tot een zelfstandig werkwoord kan een hulpwerkwoord nooit zelfstandig voorkomen. Het komt altijd voor in combinatie met een ander werkwoord (een zelfstandig werkwoord of een koppelwerkwoord).
Hoe weet je of je een d of een t moet schrijven?
Hier leer je of je woorden met een D of T moet schrijven.
...
Hoe zit het met D of T in de tegenwoordige tijd?
werkwoordrijdenvinden
Als je het trucje met lopen toepast, hoor je een t.jij rijdt jij looptjij vindt jij loopt

Mensen vragen ook: is het wordt er of word er?

'Word' gebruik je in de gebiedende wijs en wanneer je de ik-vorm gebruikt. 'Wordt' gebruik je bij de hij/zij/het-vorm.
Je kunt ook vragen is het ik wordt of ik word?
Ik word en word ik zijn allebei zonder t. Als je de ik-vorm van een werkwoord vormt in de tegenwoordige tijd, voeg je geen t toe aan de stam. Het maakt niet uit of het onderwerp ik vóór of achter het werkwoord (de persoonsvorm) staat.

Wat is het voltooid deelwoord?

Het voltooid deelwoord is een vorm van het werkwoord. Voltooide deelwoorden maken deel uit van samengestelde werkwoordstijden. De voltooide tijd wordt gevormd door de persoonsvorm van het hulpwerkwoord hebben of zijn en het voltooid deelwoord van het hoofdwerkwoord. We hebben tot vijf uur gewacht.

Door Kazim

Vergelijkbare artikelen

Wat het wordt of word? :: Wat is een hiërarchische organisatiestructuur?
Handige links