Huis > H > Hoe Maak Je Een Boxplot In Excel?

Hoe maak je een boxplot in Excel?

Een Box en Whisker-grafiek maken

  1. Selecteer de gegevens die u als uitgangspunt wilt gebruiken: een of meerdere gegevensreeksen.
  2. Klik in Excel op Invoegen > Statistische grafiek invoegen > Box-and-whisker, zoals wordt weergegeven in de volgende afbeelding.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een boxplot spreadsheet?

Hoewel Excel 2013 niet over een grafieksjabloon voor boxplots beschikt, kunt u boxplots maken door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Bereken kwartielwaarden uit de brongegevensset.
  2. Bereken kwartielverschillen.
  3. Maak van de kwartielbereiken een gestapeld kolomdiagram.
  4. Zet het gestapeld kolomdiagram om in de boxplotstijl.
Hoe bepaal je de kwartielen? Het eerste kwartiel is de mediaan van de eerste helft getallen exclusief de mediaan: 1, 2, 4, 5, 7, 8 dus Q 1 = (4 + 5) : 2 = 4,5. Het derde kwartiel is de mediaan van de tweede helft getallen exclusief de mediaan: 10, 12, 15, 16, 17 dus Q 3 = (15 + 16) : 2 = 15,5.

Hoe gebruik je een boxplot?

Een boxplot is een grafische manier om bepaalde samenvattende statistieken van een reeks gegevens weer te geven. De "box" in de boxplot stelt de middelste 50% van de gegevens voor, waarbij de lijn in het midden de mediaan weergeeft. De "whiskers" stellen de minimum- en maximumwaarden voor. Vervolgens, welke waarden heb je nodig voor een boxplot? Een boxplot is een grafische voorstelling van gegevens die vakken gebruikt om de verdeling van een gegevensreeks weer te geven. De vakken stellen de 25e, 50e en 75e percentielen van de gegevens voor, en de whiskers de minimum- en maximumwaarden.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe bereken je de mediaan in Excel?

Selecteer cel A1 van het werkblad en druk op Ctrl+V. Klik in een lege cel. Klik op het tabblad Formule en klik vervolgens op AutoSum > Meer functies. Typ MEDIAAN in het vak Zoeken naar een functie: en klik vervolgens op OK. Dienovereenkomstig, hoe maak je een boxplot in spss? Boxplot maken in SPSS

  1. Selecteer Boxplot in de lijst 'Choose from:'.
  2. Dubbelklik op het gewenste type boxplot.
  3. Sleep de gewenste variabele(n) naar de drop zone(s) (de x- en de eventueel y-as), omringt met blauwe stippellijnen naast de afbeelding van de boxplots.
  4. Klik op OK om de daadwerkelijke boxplot te maken.

Wat betekent een kwartiel?

De waarde van een variabele uit een geordende reeks waarnemingen waarboven of waaronder een kwart van de waarnemingen ligt. Wat zegt de Iqr? De Iqr zegt iets over de spreiding van de data. Het is het verschil tussen de 75e en de 25e percentile. Dit geeft aan hoeveel van de data binnen een bepaalde range valt. Hoe groter het verschil, hoe groter de spreiding.

Bovendien, hoe bereken je kwantielen?

Er zijn verschillende manieren om kwantielen te berekenen. Een van de meest eenvoudige manieren is om het aantal waarden dat onder een bepaalde kwantiel valt, te delen door het totale aantal waarden.

Door Hanway

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel kwartielen zijn er? :: Welke box is het beste?
Handige links