Huis > I > Is Het De Of Het Diagram?

Is het de of het diagram?

Is het de of het diagram

In de Nederlandse taal gebruiken wij het diagram.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent het diagram?

Een diagram is een schematische voorstelling van een proces of een aantal grootheden en hun onderlinge verhouding.

Hoe gebruik je een tabel?

In een tabel staat informatie over een bepaald onderwerp duidelijk en overzichtelijk weergegeven. Zo kun je altijd snel informatie opzoeken. Een tabel heeft altijd een titel. Als je een tabel wilt gebruiken, kijk je daar als eerste naar. Trouwens, hoe maak je een staafdiagram? Een staafdiagram maak je op basis van een tabel. Hoe je een frequentietabel maak zie je in "Frequentieverdeling ordinaal". De volgorde van de waarden speelt bij een ordinale variabele altijd een rol. In de grafieken zorg je daarom altijd dat de waarden op de x-as in gesorteerde volgorde staan.

Hoe zet je procenten om in graden?

Om percentages om te rekenen naar graden, deelt u het percentage door 100 en vermenigvuldigt u het met 360. Als u bijvoorbeeld 5% wilt omrekenen naar graden, deelt u 5 door 100 om 0,05 te krijgen, en vermenigvuldigt u vervolgens met 360 om 18 graden te krijgen. Hoe bereken je graden van een cirkel? Er zijn 360 graden in een cirkel. Om graden van een cirkel te berekenen, deel je de omtrek van de cirkel door 360.

Gerelateerde artikelen

Wat is een entiteit relatie diagram?

Een Entity-Relationship diagram laat zien hoe entiteiten zoals mensen, objecten, of concepten binnen een systeem met elkaar verbonden zijn.

Hoe een tabel maken in Google Spreadsheets?

Klik op Grafiek. Je vindt deze optie in het midden van het keuzemenu Invoegen. Als je erop klikt wordt er een standaardgrafiek gemaakt van je data, en wordt er een venster aan de rechterkant van de pagina weergegeven. Selecteer een grafieksoort. Hoe maak je een grafiek in spreadsheets? Een diagram of grafiek maken

  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer de cellen die je wilt opnemen in het diagram.
  3. Klik op Invoegen. Diagram.

Je kunt ook vragen hoe maak je een trendlijn in spreadsheets?

Een trendlijn toevoegen

  1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Dubbelklik op een diagram.
  3. Klik aan de rechterkant op Aanpassen. Reeks.
  4. Optioneel: kies naast 'Toepassen op' de gegevensreeks waaraan je de trendlijn wilt toevoegen.
  5. Klik op Trendlijn.
Men kan zich ook afvragen: wat is een gestapeld staafdiagram? Een gestapelde bar chart is een grafiek die de verhouding tussen verschillende categorieƫn toont. Elke categorie wordt weergegeven als een gestapelde reeks bars, waarbij de hoogte van de bars de totale waarde van die categorie weergeeft.

Hoe maak je een gestapelde kolom?

Om een gestapelde kolom te maken, moet je eerst de data invoeren die je wilt weergeven in de kolom. Vervolgens klik je op de knop 'Grafiektype' en selecteer je 'Gestapelde kolom'.

Door Vitek Gurevich

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een cirkeldiagram in Excel met percentages? :: Wat is het nut van een cirkeldiagram?
Handige links