Huis > H > Hoe Maak Je Een Cirkeldiagram In Excel Met Percentages?

Hoe maak je een cirkeldiagram in Excel met percentages?

Hoe het percentage in een cirkeldiagram in Excel weergeven?

  1. Selecteer de gegevens waarop u een cirkeldiagram wilt maken en klik op Invoegen > IkVoeg taart- of ringdiagram toe > Pie.
  2. Vervolgens wordt een cirkeldiagram gemaakt.
  3. Nu worden de overeenkomstige waarden weergegeven in de cirkelsegmenten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dit in overweging nemend, hoe moet je een cirkeldiagram berekenen?

cirkeldiagram

Methode

  1. Stap 1: Meet met je geodriehoek de hoek van de sector op.
  2. Stap 2: Bereken Graden sector360°·100%
  3. Stap 3: Rond procenten af op 1 decimaal.
Dit in overweging nemend, wat voor diagrammen zijn er? Verschillende diagrammen
  • grafieken.
  • diagrammen.
  • lijndiagram.
  • staafdiagram.
  • histogram.
  • cirkeldiagram.
  • beelddiagram.
  • steelbladdiagram.

Mensen vragen ook: hoe maak je een frequentietabel in excel?

Er zijn een paar manieren om een frequentietabel te maken in Excel. Eén manier is om de tool "draaitabel" te gebruiken. Hiervoor selecteert u de gegevens die u wilt gebruiken om de frequentietabel te maken. Ga vervolgens naar het tabblad Invoegen en klik op "Draaitabel". Controleer in het venster "Draaitabel maken" of de gegevens geselecteerd zijn en klik op "OK".
In het venster "Draaitabelvelden" sleept u de "Velden" die u wilt gebruiken om de frequentietabel te maken naar het gebied "Waarden". Als u bijvoorbeeld een frequentietabel wilt maken van de gegevens van een enquête, sleept u het veld "Enquêtereactie" naar het gebied "Waarden".
Zodra u de velden in het gebied "Waarden" hebt, kunt u op de knop "Opties" klikken om te wijzigen hoe de waarden worden weergegeven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de waarden als percentages of als tellingen weer te geven.
Als je de frequentietabel hebt ingesteld zoals je wilt, kun je op het tabblad "Ontwerp" klikken om het uiterlijk van de tabel te veranderen. U kunt bijvoorbeeld een titel toevoegen, de kleuren veranderen of een rand toevoegen. Hoe bereken je een procent in Excel? Er zijn een paar verschillende manieren om percentages te berekenen in Excel. Eén manier is het gebruik van de Percentage Stijl optie onder het tabblad Home. Hiervoor markeert u eerst de cellen die u wilt opmaken en klikt u vervolgens op de knop Percentagestijl. De cellen zullen nu het procentteken weergeven en het getal zal met 100 worden vermenigvuldigd.
Een andere manier om percentages te berekenen in Excel is met de formule =A1/B1. Dit geeft u het percentage van het eerste getal ten opzichte van het tweede getal. Dus als A1 50 is en B1 100, is het resultaat 0,50, of 50%.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dienovereenkomstig, wat is een gegevensbereik?

Wanneer je een grafiek of diagram wil aanmaken in Excel of Google Spreadsheets dien je eerst te bepalen op welke gegevens deze moet gebaseerd zijn. De gegevens die getoond moeten worden in de grafiek noemen we het gegevensbereik. Hoe bereken je een percentage van een getal? Bijvoorbeeld: Indien we 50% van €80 uitrekenen, kunnen we dit uitrekenen op volgende manieren:

  1. 50% van €80 is €40.
  2. 50/100 * 80 = 40.
  3. 1/2 * 80 = 40.
  4. 0,5 * 80 = 40 (de manier hoe je een percentage uitrekent via je rekenmachine)

Men kan zich ook afvragen: hoe teken je graden in een cirkeldiagram?

cirkeldiagramtekenen

tekenencirkeldiagram

Berekening: afgerond op hele graden
katten44/100 x 360° ≈ 158°
overig8/100 x 360° ≈ 29°
Hoe bereken je 30 procent van een bedrag? To calculate 30% of an amount, you first have to convert 30% into a decimal by moving the decimal place two places to the left. This gives you 0.30. You then multiply the amount by 0.30 to calculate 30% of it.

Hoe ga je van graden Naar procent?

Om van graden naar procenten te gaan, deel je het aantal graden door 360. Dit geeft je het aantal procenten dat het aantal graden uitmaakt van een cirkel.

Door Aniela Kemfort

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent het diagram? :: Is het de of het diagram?
Handige links