Huis > W > Wat Is Rest In Rekenen?

Wat is rest in rekenen?

De rest is het gedeelte van een geheel getal dat bij geheeltallige deling door een tweede geheel getal overblijft. Het resultaat van de deling van twee gehele getallen is gewoonlijk niet uit te drukken in een geheel getal, maar alleen als breuk.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt rest bij rekenen?

Als er een getal overblijft waar het getal waardoor je deelt niet meer in past, heb je een rest. Laten we een deelsom nemen. Het antwoord is 864.

Hoe moet je delen door 3?

Een getal is deelbaar door 3 als de som van alle cijfers van dat getal deelbaar is door 3. Zo is 294 deelbaar door 3 omdat 2 + 9 + 4 = 15 en 15 is deelbaar door 3. Een getal is deelbaar door 3 als de som van de cijfers door 3 te delen is. Hoe moet je delen door? Je kunt alle getallen door elkaar delen. In sommige gevallen is de uitkomst een geheel getal, en in andere gevallen zul je een rest of breuk overhouden. De uitkomst van 14 / 7 is 2 (een geheel getal), maar als je 17 deelt door 7 houdt je een breuk over, namelijk 17 / 7 = 2 3/7.

Men kan zich ook afvragen: hoe doe je gedeeld door op rekenmachine?

Het antwoord op deze vraag hangt af van het type rekenmachine dat u gebruikt. De meeste basisrekenmachines hebben een deelteken (÷) waarmee je twee getallen kunt delen. Om dit te doen, voer je gewoon de twee getallen in die je wilt delen, met het deelteken ertussen, en druk je op het gelijkteken (=). Als u bijvoorbeeld 15 door 3 wilt delen, voert u "15 ÷ 3 =" in op uw rekenmachine. Sommige meer geavanceerde rekenmachines hebben een andere methode voor deling, dus u kunt het beste de handleiding van uw rekenmachine raadplegen voor specifieke instructies. Trouwens, hoe bereken ik een deelsom uit? Er zijn een paar verschillende manieren om een gedeeltelijke som te berekenen, afhankelijk van de informatie die je hebt.
Als je een lijst met getallen hebt en je wilt de gedeeltelijke som van de eerste n getallen in de lijst vinden, kun je ze gewoon optellen.
Als je een lijst met getallen hebt en je wilt de gedeeltelijke som van de eerste n getallen in de lijst vinden, maar je hebt de lijst met getallen niet voor je, dan kun je een somformule gebruiken.
Als je een lijst met getallen hebt en je wilt de gedeeltelijke som van de eerste n getallen in de lijst vinden, maar je hebt de lijst met getallen niet voor je en je wilt geen somformule gebruiken, dan kun je het volgende proces gebruiken:
1. Kies een getal in de lijst.
2. Vermenigvuldig het met het aantal termen in de lijst.
3. Voeg dat getal toe aan je totaal.
4. Ga naar het volgende getal in de lijst en herhaal stap 2-4 tot je aan het eind van de lijst bent.

Gerelateerde artikelen

Wat is maal in rekenen?

Als je een omgekeerde som doet, ga je de getallen bij elkaar optellen. Je hebt meer dan één zak snoep. Je kunt de vermenigvuldiging doen met 4 x 3. Het duurt lang om deze optelsom uit te rekenen.

Wat is gedeeld door?

Bij een deling wordt het deeltal gedeeld door de deler, wat als resultaat het quotiënt van beide getallen oplevert. Hoe reken je onder elkaar uit? Vermenigvuldig eerst de eenheid met de bovenste rij. Vermenigvuldig daarna het tiental met de bovenste rij. Vermenigvuldig als laatste het honderdtal met de bovenste rij. Cijferend vermenigvuldigen lijkt op kolomsgewijs vermenigvuldigen.

Hoe schrijf je 1 6 miljoen in cijfers?

Een miljoen is een 1 met 6 nullen: 1.000.000; in totaal dus 7 cijfers. Een miljard is 1000 miljoen, dus een 1 met 9 nullen: 1.000.000.000; in totaal dus 10 cijfers. Omwille van de leesbaarheid zetten we bij grote bedragen leespunten. Hoeveel is 2 3 deel? 2/3 is twee derde.

Kan je 19 delen?

Yes it can be 19 parts.

Door Arvind Wieloch

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel procent is 3 op de 8? :: Hoe noem je een deling?
Handige links