Huis > W > Wat Is Maal In Rekenen?

Wat is maal in rekenen?

Als je een keersom maakt, ga je de getallen met elkaar vermenigvuldigen. Je hebt 4 keer een zakje van 3 snoepjes. Hier kun je de keersom bij maken: 4 x 3 = 12. Dit is een lange erbijsom en het duurt lang om dit uit te rekenen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt rest bij rekenen?

Als er een getal overblijft waar het getal waardoor je deelt niet meer in past, heb je een rest. Laten we een deelsom nemen. Het antwoord is 864.

Dienovereenkomstig, hoe vermenigvuldig je in spreadsheet?

De MULTIPLY-formule gebruiken

Start uw browser, ga naar Google Spreadsheets en open een spreadsheet. Klik op een lege cel en typ = MULTIPLY (<nummer1>, <nummer2>) in het formule-invoerveld en vervangt <nummer1> en <nummer2> met de twee gehele getallen die u wilt vermenigvuldigen.
Dienovereenkomstig, hoe bereken je de omzetdaling? De berekening van uw omzetverlies gaat op deze manier:

  1. Neem uw totale omzet van 2019.
  2. Deel dit bedrag door 4. Dit is de gemiddelde omzet over 3 maanden.
  3. Vergelijk uw omzet in de door u gekozen periode met dit bedrag.

Hoe bereken je het percentage verschil?

Er zijn een paar verschillende manieren om het procentuele verschil te berekenen, en de methode die je gebruikt hangt af van de gegevens die je hebt en waarvoor je het procentuele verschil wilt gebruiken.
Als je twee waarden hebt en je wilt het procentuele verschil daartussen vinden, dan kun je de volgende formule gebruiken:
% Verschil = (Waarde 1 - Waarde 2|)/((Waarde 1 + Waarde 2)/2)*100
Als je bijvoorbeeld twee waarden hebt, 10 en 100, is het procentuele verschil:
% Verschil = (|10 - 100|)/((10 + 100)/2)*100 = 90%
Als u de procentuele verandering van de ene waarde naar de andere wilt vinden, kunt u de volgende formule gebruiken:
% Verandering = ((Waarde 2 - Waarde 1)/Waarde 1)*100
Bijvoorbeeld, als je twee waarden hebt, 10 en 100, is de procentuele verandering:
% Verandering = ((100 - 10)/10)*100 = 900% Bovendien, hoe bereken je de procentuele verandering? Om de procentuele verandering te berekenen, neem je het verschil tussen de nieuwe en de oude waarde, en deel je dat door de oude waarde. Het resulterende getal wordt dan vermenigvuldigd met 100 om het veranderingspercentage te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Wat is rest in rekenen?

Het deel dat overblijft bij deling door een tweede wordt de rest genoemd. Het resultaat van het delen van twee gehele getallen is meestal slechts een breuk.

Kan niet optellen in Excel?

De formule wordt niet berekend

Wanneer een formule niet wordt berekend, moet u controleren of automatische berekening is ingeschakeld in Excel. Formules worden niet berekend als handmatige berekening is ingeschakeld. Ga als volgt te werk om te controleren op Automatische berekening.
Hoe tel je rijen op in Excel? Als u snel rijen wilt tellen die gegevens bevatten, selecteert u alle cellen in de eerste kolom van die gegevens (mogelijk niet kolom A). Klik op de kolomkop. Op de statusbalk in de rechterbenedenhoek van Excel venster ziet u het aantal rijen.

Hoe werken formules in Excel?

Hoe maak je een eenvoudige formule in Excel

  1. Klik op het werkblad op de cel waarin u de formule wilt invoeren.
  2. Typ het gelijkteken = en vervolgens de constanten en operatoren (maximaal 8192 tekens) die u in de berekening wilt gebruiken. Typ voor ons voorbeeld =1+1. Notities:
  3. Druk op Enter (Windows) of Return (Mac).
Trouwens, waar vind ik voorwaardelijke opmaak in excel? Om een cel of een range van cellen op te maken met een bepaalde opmaak, ga je naar 'Home' -> 'Opmaak' -> 'Voorwaardelijke opmaak'. Vervolgens kies je in het menu dat verschijnt de gewenste opmaakvoorwaarde.

Dienovereenkomstig, wat als excel kleur?

Als je kleuren wilt toepassen in Excel, kun je dat doen door te gaan naar het tabblad "Start" en dan naar "Opmaak". Klik vervolgens op "Voorgrondkleur" of "Achtergrondkleur" om de gewenste kleur te selecteren.

Door Agatha Romeno

Vergelijkbare artikelen

Waarom opent Excel als alleen lezen? :: Hoe bereken je de procentuele stijging?
Handige links