Huis > H > Hoe Maak Je Een Lijngrafiek In Excel?

Hoe maak je een lijngrafiek in Excel?

Grafiek invoegen

  1. Selecteer de tabel in zijn geheel.
  2. Klik op het tabblad Invoegen.
  3. In de groep 'Grafieken' staat een aantal opties.
  4. Advies nodig?
  5. Wij kiezen in de groep 'Grafieken' voor een lijngrafiek.
  6. Excel toont verschillende opties voor een lijngrafiek.
  7. Wij klikken op Lijn met markeringen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een cirkel in Excel?

Klik op Invoegen > Grafiek. Klik op Cirkel en dubbelklik vervolgens op het gewenste cirkeldiagram. Vervang in het werkblad dat wordt weergegeven, de tijdelijke aanduiding voor gegevens door uw eigen gegevens. Hoe grafiek maken in Excel met meerdere gegevens? Het dialoogvenster Gegevensbron selecteren wordt weergegeven op het werkblad met de brongegevens van de grafiek. Houd het dialoogvenster open en klik in het werkblad. Selecteer alle gegevens die u voor de grafiek wilt gebruiken, inclusief de nieuwe gegevensreeks, door erop te klikken en te slepen.

Bovendien, wat is een kolomdiagram in excel?

Een kolomgrafiek in Excel is een grafische weergave van gegevens waarbij verticale kolommen worden gebruikt om vergelijkende waarden weer te geven. Een kolomgrafiek kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te laten zien hoe verschillende producten in verschillende regio's worden verkocht. Wat is een horizontale staafdiagram? Een horizontaal staafdiagram is een grafische voorstelling van gegevens met staven van verschillende lengte. De balken kunnen horizontaal of verticaal zijn, en de lengte van de balken geeft de waarden van de gegevens weer.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak je een lijngrafiek?

Een lijndiagram bestaat uit stippen die verbonden worden door een lijn. Elke stip in het assenstelsel geeft een meting weer. Als je gegevens beginnen met een hoge waarde op de y-as, dan kun je een scheurlijn gebruiken. Door middel van een scheurlijn kan je de waardes op de y-as direct met hoge getallen laten beginnen. Bovendien, hoe maak je een tabel kleiner in excel? Gebruik de opdracht Tabelgrootte wijzigen in Excel om rijen en kolommen toe te voegen aan een tabel:

  1. Klik ergens in de tabel om de optie Hulpmiddelen voor tabellen weer te geven.
  2. Klik op Ontwerpen > Tabelgrootte wijzigen.

Hoe maak je een grafiek in Excel 2016?

Selecteer de gegevens die u wilt gebruiken om een grafiek te maken. Klik op Invoegen > Aanbevolen grafieken. Schuif op het tabblad Aanbevolen grafieken door de lijst met grafieken die worden aanbevolen voor uw gegevens en klik op een grafiek om te zien hoe de gegevens eruit komen te zien. Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een frequentietabel in excel? De meest eenvoudige manier om een frequentietabel in Excel te maken, is door gebruik te maken van de functie 'FREQUENTIE'. Deze functie berekent het aantal keren dat een bepaalde waarde voorkomt in een data-array.
Om de functie te gebruiken, selecteer je eerst de data waarvoor je de frequentietabel wilt maken. Vervolgens klik je op 'Invoegen' in het tabblad 'Start' en vervolgens op 'Frequentie'. In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteer je de data-array en het bereik waarin de frequenties moeten worden berekend. Klik vervolgens op 'OK'.

Dienovereenkomstig, wat voor diagrammen zijn er?

Er zijn verschillende soorten diagrammen:
1. Een grafiek is een soort diagram dat de veranderingen in een bepaalde waarde over een bepaalde tijd weergeeft. Dit kan bijvoorbeeld de verandering in de prijs van een aandeel op de beurs zijn.
2. Een schema is een soort diagram dat de verschillende onderdelen van een systeem weergeeft en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Dit kan bijvoorbeeld het elektrische schema van een huis zijn.
3. Een stroomdiagram is een soort diagram dat de verschillende stappen in een bepaalde process weergeeft. Dit kan bijvoorbeeld het proces van het maken van een kopje koffie zijn.

Door Loux Fiorelli

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een gegroepeerde kolom in Excel? :: Hoe maak ik een diavoorstelling met muziek?
Handige links