Huis > W > Wat Doet Een Draaitabel?

Wat doet een draaitabel?

Een draaitabel maakt gebruik van allerlei functies uit Excel die je al kent, zoals het filteren, optellen, tellen, gemiddeldes bepalen en dergelijke, maar je hoeft de betreffende formules en opties dan niet zelf in te richten: ze staan al voor je klaar.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe maak je draaitabellen in Excel?

Een draaitabel maken in Excel voor Windows

  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Hiermee wordt een draaitabel gemaakt op basis van een bestaande tabel of bereik.
  4. Kies waar u het draaitabelrapport wilt plaatsen.
  5. Klik op OK.
Wat is een kruistabel in Excel? Kruistabel tussen twee of meer categoriale variabelen.

Wil je de samenhang of het verschil zien tussen twee variabelen dan gebruik je een kruistabel. Een kruistabel wordt gemaakt op basis van de "Draaitabel" functie.

Dienovereenkomstig, waarom kan ik geen draaitabel maken?

Er zijn een paar redenen waarom u geen draaitabel kunt maken. Eén reden kan zijn dat uw gegevens niet in tabelvorm zijn georganiseerd. Draaitabellen vereisen dat gegevens worden georganiseerd in rijen en kolommen, en als uw gegevens niet op deze manier zijn georganiseerd, kunt u geen draaitabel maken. Een andere reden kan zijn dat uw gegevens dubbele waarden bevatten. Draaitabellen werken niet met gegevens die dubbele waarden bevatten, dus als uw gegevens dubbele waarden bevatten, kunt u geen draaitabel maken. Ten slotte kunnen uw gegevens te groot zijn. Draaitabellen kunnen slechts een bepaalde hoeveelheid gegevens aan, dus als uw gegevens te groot zijn, kunt u geen draaitabel maken. Hoe werkt een draaitabel in Excel? Draaitabellen zijn een hulpmiddel in Excel waarmee u gemakkelijk grote gegevensverzamelingen kunt samenvatten. U kunt de kolommen en rijen selecteren die u in uw samenvatting wilt opnemen, waarna Excel automatisch een overzichtstabel voor u maakt.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Hoe draaitabel vernieuwen?

Handmatig vernieuwen

  1. Klik op een willekeurige plaats in de draaitabel om de groep Hulpmiddelen voor draaitabellen op het lint weer te geven.
  2. Klik op Analyseren > Vernieuwen of druk op Alt+F5. Tip: Als u alle draaitabellen in uw werkmap tegelijk wilt bijwerken, klikt u op Analyseren >Alles vernieuwen.
Bovendien, hoe draaitabel invoegen? Een draaitabel invoegen
  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Selecteer onder Kies de gegevens die u wilt analyseren de optie Een tabel of bereik selecteren.
  4. Controleer het celbereik in Tabel/bereik.

Daarvan, hoe maak je een slicer in excel?

Een slicer maken in een bestaande tabel

  1. Klik ergens in de tabel waarvoor u een slicer wilt maken.
  2. Klik op het tabblad Tabel op Slicer invoegen.
  3. Schakel in het dialoogvenster Slicers invoegen het selectievakje in van de velden (kolommen) waarvoor u een slicer wilt maken.
  4. Klik op OK.
En nog een vraag, hoe kan je in excel een keuzelijst maken? Een picklist in Excel maken kan op verschillende manieren. Een van de manieren is om een Data Validation List te maken. Hiervoor ga je naar Data > Data Validation > Settings. Vink Data Validation List aan en selecteer de cellen waarin je de picklist wilt zien.

Vervolgens, waarom gebruik je een kruistabel?

De kruistabel maakt het mogelijk om de gegevens van twee variabelen te vergelijken en te analyseren. Het is een flexibel instrument dat kan worden gebruikt om verschillende soorten relaties tussen variabelen te onderzoeken.

Door Swainson Raybourn

Vergelijkbare artikelen

Hoe reken je een kruistabel uit? :: Hoe een draaitabel verplaatsen?
Handige links