Huis > W > Waar Staat De Afkorting Dsm Voor?

Waar staat de afkorting DSM voor?

De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) is een classificatiesysteem waarin internationale afspraken zijn gemaakt over welke criteria van toepassing zijn op een bepaalde psychische stoornis op basis van (nieuwe) wetenschappelijke inzichten. Het is nadrukkelijk géén diagnose-handboek.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Mensen vragen ook: wat voor soort bedrijf is dsm?

DSM in Nederland

Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, 'purpose-led' bedrijf in Gezondheid, Voeding en Bioscience dat vanuit wetenschappelijke basis de gezondheid van mens, dier en planeet verbetert.
7 dagen geleden Mensen vragen ook: is dsm een nederlands bedrijf? Nederland is DSM's bakermat, waar de onderneming in 1902 werd opgericht. Bij DSM in Nederland werken ca. 3000 mensen op productielocaties, kantoren en laboratoria (2021) door heel Nederland. Het centrum van DSM's wereldwijde biosciences is gevestigd in Delft.

Wat maken ze bij de DSM Delft?

DSM Delft is een onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van geavanceerde materialen en processen voor uiteenlopende industrieën. Hun onderzoek is gericht op de ontwikkeling van nieuwe materialen en processen die kunnen worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen, variërend van lucht- en ruimtevaart tot medische apparatuur. DSM Delft beschikt over een breed scala aan faciliteiten en apparatuur om nieuwe materialen en processen te ontwikkelen en te testen. Hoe heette DSM vroeger? DSM heette vroeger Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoe refereer je naar de DSM 5?

APA (2014). Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5). Nederlandse vertaling van Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders 5th Edition. Arlington: American Psychiatric Association. Bovendien, wat voor producten maakt dsm? In 1974, als de laatste Limburgse mijn sluit, is DSM (Dutch State Mines) al een chemiebedrijf van enig formaat. Het maakt dan onder meer caprolactam, een grondstof voor tapijten, de meststof ureum en polyetheen, zeg maar plastic. De eerste naftakraker werd in 1963 in gebruik genomen.

Vervolgens, welke stoornissen vallen onder de dsm-5?

De DSM-5 kent drie secties. Sectie 1 geeft uitleg over de gebruikte indeling. Sectie 2 omvat twintig hoofdcategorieën met diagnoses, zoals ' Schizofreniespectrum en andere psychotische stoornissen', 'Bipolaire en gerelateerde stoornissen' en 'Depressieve stoornissen', et cetera. Vervolgens, hoe lang bestaat dsm? De DSM is opgericht in 1952 door de Amerikaanse psychiaters Robert Spitzer, Jean Endicott en John Rice. De naam DSM is afgeleid van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Dit is een classificatiesysteem voor mentale stoornissen.

Men kan zich ook afvragen: hoelang bestaat dsm?

De DSM is een classificatiesysteem dat wordt gebruikt door psychiaters en andere mental health professionals om psychische aandoeningen te diagnosticeren. Het is ontwikkeld door de Amerikaanse Psychiatric Association (APA). De eerste versie van de DSM werd uitgegeven in 1952, met de meest recente versie (DSM-5) uitgegeven in 2013.

Door Riana

Vergelijkbare artikelen

Is het stellen van een DSM diagnose nodig om een behandeling te starten? :: Hoe weet ik wat voor soort internet Ik heb?
Handige links