Huis > H > Hoe Eerste Rij En Kolom Blokkeren Excel?

Hoe eerste rij en kolom blokkeren Excel?

Als je meerdere rijen en of kolommen wilt blokkeren, dan selecteer je de cel waarboven je de rijen en links daarvan de kolommen wilt blokkeren. Dus je plaatst de cursor in C3 als je de eerste twee rijen en de eerste twee kolommen wilt vastzetten. Klik vervolgens op Beeld, Blokkeren en dan Titels blokkeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je buitenlandse nummers blokkeren?

Druk op het nummer en kies Gegevens in het menu dat in de telefoon-app verschijnt. U kunt Contact blokkeren kiezen door rechtsboven op de drie puntjes te drukken.

En nog een vraag, hoe een cel vastzetten in excel?

Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken. Men kan zich ook afvragen: hoe eerste 3 rijen blokkeren excel? Als u meerdere rijen wilt blokkeren (te beginnen met rij 1), selecteert u de rij onder de laatste rij die u wilt blokkeren en klikt u op Titels blokkeren. Als u meerdere kolommen wilt blokkeren, selecteert u de kolom rechts van de laatste kolom die u wilt blokkeren en klikt op Titels blokkeren.

Daarvan, hoe zet ik titelbalk vast in excel?

Er zijn een paar manieren om de titelbalk in Excel te repareren:
1. Rechtsklik op de titelbalk en selecteer "Eigenschappen".
2. Onder het tabblad "Uiterlijk", zorg ervoor dat het selectievakje "Titelbalk weergeven" is ingeschakeld.
3. Klik op "OK".
Indien de titelbalk nog steeds niet verschijnt, probeer dan Excel opnieuw op te starten. Hoe kolommen blokkeren in Excel? Er zijn twee manieren om kolommen in Excel te blokkeren. De eerste manier is om de kolomkoppen te gebruiken. Klik hiervoor op de kolomkop van de kolom die u wilt blokkeren. Klik vervolgens op het tabblad "Opmaak". Klik in het tabblad "Opmaak" op de optie "Kolombreedte". In het dialoogvenster "Kolombreedte" voert u de gewenste breedte van de kolom in inches in. Klik dan op "OK".
De tweede manier om kolommen in Excel te blokkeren is door de celgrenzen te gebruiken. Klik hiervoor op de cel in de kolom die u wilt blokkeren. Klik vervolgens op het tabblad "Opmaak". Op het tabblad "Opmaak" klikt u op de optie "Kolombreedte". In het dialoogvenster "Kolombreedte" voert u de gewenste breedte van de kolom in inches in. Klik vervolgens op de knop "OK".

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in excel?

De tekst van twee of meer cellen combineren in één cel

  1. Selecteer de cel waarin u de gecombineerde gegevens wilt hebben.
  2. Typ = en selecteer de eerste cel die u wilt combineren.
  3. Typ & en gebruik aanhalingstekens met een spatie ertussen.
  4. Selecteer de volgende cel die u wilt combineren en druk op Enter.
Je kunt ook vragen hoe maak je een absolute celverwijzing? Als u de oorspronkelijke celverwijzing wilt behouden wanneer u de formule kopieert, vergrendelt u deze door een dollarteken ($) te typen vóór de cel- en kolomverwijzingen. Wanneer u bijvoorbeeld de formule =$A$2+$B$2 kopieert van C2 naar D2, blijft de formule precies hetzelfde. Dit is een absolute verwijzing.

Hoe kan je ervoor zorgen dat de formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten?

Weergaveopties voor dit werkblad

Formules in cellen weergeven in plaats van de berekende resultaten Geeft de formules weer in cellen in plaats van de waarden die de formules produceren. Pagina-einden weergeven Geeft pagina-einden weer die automatisch zijn ingesteld door Excel.
Hoe kan ik sorteren in Excel? In Excel kun je data sorteren op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld sorteren op alfabetische volgorde, op getallen of op datum.
Om data te sorteren in Excel, ga je naar het tabblad 'Data' en klik je op 'Sorteer'. Er opent dan een nieuw venster waarin je kunt kiezen op welke manier je wilt sorteren.

Bovendien, waarom kan ik niet meer scrollen in excel?

Er zijn verschillende redenen waarom u niet meer kunt scrollen in Excel. Mogelijke oorzaken zijn onder andere:
- U hebt de muis per ongeluk buiten het werkgebied van Excel geplaatst. Zorg ervoor dat de muis binnen het werkgebied blijft om te voorkomen dat u per ongeluk buiten het werkgebied scrollt.
- U hebt de optie "Scroll Lock" (Scrollblokkering) ingeschakeld. Schakel de scrollblokkering uit door op de "Scroll Lock" -toets op uw toetsenbord te drukken.
- U hebt een werkblad met een bevroren beeld (een bevroren beeld is een werkblad dat niet meer scrollt). Bevroren beelden kunnen worden veroorzaakt door een filter of door het gebruik van de optie "Bevriezen" in het tabblad "Opmaak" van het lint. Als u een bevroren beeld wilt opheffen, verwijdert u het filter of gebruikt u de optie "Ontdooien" in het tabblad "Opmaak" van het lint.

Door Karlen Whitelightnin

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel sms per dag? :: Wat is deel 3 van Pirates of the Caribbean?
Handige links