Huis > H > Hoe Haal Je Decimalen Weg In Excel?

Hoe haal je decimalen weg in Excel?

Ga als volgt te werk om decimalen te verwijderen uit getallen die u al hebt ingevoerd met vaste decimalen:

  1. Klik op Opties (Excel 2010 naar Excel 2016) of de Microsoft Office Knop.
  2. In de categorie Geavanceerd, onder Bewerkingsopties,schakelt u het selectievakje Automatisch een decimaalteken invoegen uit.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe afronden na de komma?

Bij het afronden kijk je naar het tweede getal achter de komma en kijk je of deze 5 of hoger is of lager. Bij 5 of hoger rond je het tweede getal achter de komma naar boven af, bij 4 of lager rond je het getal naar beneden af. Zo wordt 5,24 afgerond op één decimaal 5,2 en 5,25 afgerond op één decimaal 5,3. Hoe laat je Excel naar boven afronden? Met de functie AFRONDEN. NAAR. BOVEN wordt een getal altijd naar boven afgerond. Met de functie afronden wordt een getal afgerond op de volgende waarde: als het deel achter de komma 0,5 of hoger is, wordt het getal omhoog afgerond.

Wat is het verschil tussen de formule afronden boven en afronden naar boven?

Afronden naar boven betekent de waarde van een getal verhogen naar het volgende hoogste gehele getal, terwijl afronden naar beneden betekent de waarde van een getal verlagen naar het volgende laagste gehele getal. Als een getal bijvoorbeeld 3,7 is, resulteert afronden naar boven in een 4, terwijl afronden naar beneden resulteert in een 3. Hoe rond je af op 2 decimalen in Excel? In Excel kunt u afronden op 2 decimalen met de functie ROUND. De syntaxis voor de functie ROUND is ROUND(getal, num_decimale_plaatsen). Dus om af te ronden op 2 decimalen, gebruikt u ROUND(getal, 2).

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Daarvan, hoe rond je af op twee decimalen?

Je moet 6,53489 afronden op 2 decimalen, dus of je naar boven of beneden afrond hangt af van het derde decimaal. Als dit een 4 of lager is, dan rond je naar beneden af. Is het een 5 of hoger, dan rond je naar boven af. Het derde decimaal is hier een 4 en dus rond je naar beneden af. Vervolgens, hoe moet je geld afronden? Bij bedragen waarin achter de komma 50 cent of meer staat wordt het bedrag naar boven afgerond. Bijvoorbeeld €5,50 of meer wordt dan €6. Alles minder dan 50 cent, oftewel 49 cent en minder, wordt naar beneden afgerond. Bijvoorbeeld €5,49 en minder wordt €5.

Hoe moet je afronden op een heel getal?

Afronden op een heel getal betekent geen cijfers meer achter de komma.

  1. 8,7 wordt 9 want een 7 (= het eerste cijfer dat je niet meer laat staan) betekent het cijfer ervoor met 1 ophogen.
  2. 6,45 wordt 6 want een 4 (= het eerste cijfer dat je niet meer laat staan) betekent dat er niets verandert aan het cijfer ervoor.
Dienovereenkomstig, hoe moet je graden afronden? Om graden af te ronden, gebruikt men de volgende regel: Als de volgende minuut gelijk is of kleiner is dan 30, blijft de huidige graad hetzelfde. Als de volgende minuut groter is dan 30, wordt de huidige graad verhoogd met 1.

Wat is afronden op een honderdtal?

Ronden naar de dichtstbijzijnde honderd is een veelgebruikte methode om getallen af te ronden. Het werkt als volgt: je kijkt naar het cijfer direct na de honderdste plek en als dat cijfer 5 of hoger is, rond je het getal af naar boven. Als het cijfer 4 of lager is, rond je het getal af naar beneden.

Door Jaco

Vergelijkbare artikelen

Wat is rond af op tienden? :: Hoe krijg je Tekst onder elkaar in Excel?
Handige links