Huis > H > Hoe Maak Ik Een Optelling In Excel?

Hoe maak ik een optelling in Excel?

Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter. Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat dit betreft, wat betekent apenstaartje in excel formule?

De vierkante haken om de diverse onderdelen van een formule maken voor Excel het verschil tussen gestructureerde en cel-verwijzingen. Het 'apestaartje' (@) voor een kolomnaam betekent dat de waarde uit dezelfde rij uit de betreffende kolom wordt opgehaald. Waarom zie ik de formule in Excel? Schakel op het tabblad Beveiliging het selectievakje Verborgen uit. Klik op Formules en klik vervolgens op Formules weergeven om te schakelen tussen het weergeven van formules en resultaten.

Wat betekent ### in Excel?

Aangenomen dat u vraagt naar een specifieke functie in Excel:
De # symbolen in bepaalde functies betekenen interpolatie. Met andere woorden, de # symbolen vertellen de functie om een gok te nemen naar wat het antwoord zou moeten zijn op basis van de verstrekte informatie.
Bijvoorbeeld, de LINEST functie retourneert een matrix die de lineaire trend van een dataset beschrijft. De eerste matrix staat bekend als de helling. De tweede matrix is bekend als het y-intercept. De syntaxis voor LINEST is
=LINEST(known_y_values,known_x_values,const,stats). De waarde const vertelt de functie of het y-intercept 0 moet zijn. Een waarde 1 betekent dat het y-intercept 0 moet zijn, en een waarde 0 betekent dat het y-intercept een vrije variabele mag zijn. De waarde stats vertelt de functie om extra statistieken op te geven. Een waarde van 1 betekent dat er extra statistieken moeten worden teruggegeven, en een waarde van 0 betekent dat er geen extra statistieken moeten worden teruggegeven.
De # symbolen in de LINEST-functie vertellen de functie om te gokken naar het y-afsnijpunt op basis van de bekende_y_waarden en bekende_x_waarden. Kan niet optellen in Excel? Als u problemen hebt met optellen in Excel, zijn er een paar dingen die u kunt controleren. Zorg er ten eerste voor dat uw cellen zijn opgemaakt als getallen. U kunt dit doen door de cellen te selecteren en vervolgens naar het tabblad Home > Nummergroep > Nummeropmaak te gaan. Als de cellen niet zijn opgemaakt als getallen, herkent Excel ze niet als getallen en kunnen ze niet worden opgeteld.
Een ander ding om te controleren zijn uw celverwijzingen. Als u verwijst naar cellen die niet aan elkaar grenzen, moet u een speciale syntaxis gebruiken om Excel te vertellen welke cellen moeten worden opgeteld. Als u bijvoorbeeld de cellen A1, A3 en A5 wilt optellen, gebruikt u de volgende formule: =SUM(A1,A3,A5).
Als u nog steeds problemen ondervindt, kan er iets mis zijn met uw gegevens. Probeer op fouten te controleren door naar het tabblad Formules > Foutcontrole te gaan en op de knop Foutcontrole te klikken. Dit markeert alle cellen die problemen kunnen veroorzaken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Wat dit betreft, hoe tel je rijen op in excel?

Als u snel rijen wilt tellen die gegevens bevatten, selecteert u alle cellen in de eerste kolom van die gegevens (mogelijk niet kolom A). Klik op de kolomkop. Op de statusbalk in de rechterbenedenhoek van Excel venster ziet u het aantal rijen. Hoe aantal cellen tellen Excel? Klik op het tabblad Formules op Invoegen, wijs Statistisch aan en klik op een van de volgende functies:

  1. AANTALARG: Cellen tellen die niet leeg zijn.
  2. AANTAL: Cellen tellen die getallen bevatten.
  3. AANTAL. LEGE. CELLEN: Cellen tellen die leeg zijn.
  4. AANTAL. ALS: Cellen tellen die voldoen aan een bepaald criterium.

Dienovereenkomstig, hoe zet je formules vast in excel?

Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken. Hoe gebruik je de als functie in Excel? De as functie in Excel wordt gebruikt om de naam van een bereik of tabel te retourneren. Het is een handige functie als je een bereik of tabel wilt gebruiken in een formule, maar je niet wilt dat de naam van het bereik of de tabel verandert als je de formule copieert naar een andere cel.
Om de as functie te gebruiken, selecteer je de cel waarin je de functie wilt gebruiken en typ je =as(. Vervolgens selecteer je het bereik of de tabel waarvoor je de naam wilt opvragen en druk je op Enter.

Vervolgens, hoe werkt verschuiving in excel?

Shifting in Excel werkt als volgt:
Als je een cel selecteert en vervolgens naar boven of naar beneden sleept, wordt de celwaarde verplaatst naar de nieuwe locatie. Dit is handig als je bijvoorbeeld een rij wilt verplaatsen.
Als je een cel selecteert en vervolgens naar links of naar rechts sleept, wordt de celwaarde niet verplaatst, maar wordt de cel naar de nieuwe locatie gekopieerd. Dit is handig als je bijvoorbeeld een kolom wilt dupliceren.

Door Bleier Rude

Vergelijkbare artikelen

Hoe formule vastzetten in Excel? :: Hoe maak ik een vervolgkeuzelijst met meerdere selectievakjes in Excel?
Handige links