Huis > W > Wat Is Doorvoeren In Excel?

Wat is doorvoeren in Excel?

Als je in Excel een reeks waarden of formules wil doorvoeren / doortrekken dan kan je, in plaats van slepen, ook dubbelklikken op de vulgreep. Excel voert de reeks door tot aan het einde van de langste naastliggende kolom. Dit is erg handig, zeker als je lange reeksen wil doorvoeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Waarom kan ik niet meer kopieren en plakken?

Controleer je toetsenbord

Als u geen sneltoetsen kunt gebruiken voor kopiëren en plakken, probeer dan het bestand/de tekst te selecteren met uw muis en selecteer vervolgens Copy en Paste uit de menukaart. Als dit werkt, betekent dit dat uw toetsenbord het probleem is.
Trouwens, hoe kopieer je een opmaak in excel? Celopmaak kopiëren

  1. Selecteer de cel met de opmaak die u wilt kopiëren.
  2. Selecteer Start > Opmaak kopiëren/plakken.
  3. Sleep om de cel of het bereik te selecteren waar u de opmaak op wilt toepassen.
  4. Laat de muisknop los en de opmaak moet nu worden toegepast.

Vervolgens, hoe kom je bij plakken speciaal?

Om speciaal te plakken, moet u eerst de gewenste tekst of het object kopiëren. Ga vervolgens naar het menu Bewerken en klik op Plakken speciaal. Er verschijnt een nieuw venster met verschillende plakopties. Kies de gewenste optie en klik op OK. Hoe kun je een cel splitsen in Excel? Er zijn een paar manieren om een cel te splitsen in Microsoft Excel. De eerste manier is om de functie Tekst naar kolommen te gebruiken. Om deze functie te gebruiken, selecteert u de cel of cellen die u wilt splitsen. Ga vervolgens naar het tabblad Gegevens op het lint en klik op de knop Tekst naar kolommen. Dit opent de wizard Tekst omzetten naar kolommen. Selecteer op de eerste pagina van de wizard de optie Delimited en klik op Next. Op de volgende pagina selecteert u het teken dat u wilt gebruiken om de cel te splitsen. Als u bijvoorbeeld een cel wilt splitsen bij het teken spatie, selecteert u de optie Spatie. Klik vervolgens op Voltooien.
Een andere manier om een cel in Excel te splitsen is door de functie Zoeken en vervangen te gebruiken. Om deze functie te gebruiken, selecteert u de cel of cellen die u wilt splitsen. Ga vervolgens naar het tabblad Home op het lint en klik op de knop Vervangen. Dit opent het dialoogvenster Zoeken en vervangen. In het veld Zoeken wat typt u het teken dat u wilt gebruiken om de cel te splitsen. Als u bijvoorbeeld een cel wilt splitsen bij het teken spatie, typt u een spatie in het veld Wat zoeken. Typ vervolgens in het veld Vervangen door ^p. Hierdoor wordt een regeleinde ingevoegd. Klik tenslotte op de knop Alles vervangen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Men kan zich ook afvragen: hoe kan je cellen samenvoegen?

Cellen samenvoegen

  1. Klik op de eerste cel en druk op Shift terwijl u op de laatste cel in het bereik klikt dat u wilt samenvoegen. Belangrijk: Zorg ervoor dat slechts één van de cellen in het bereik gegevens heeft.
  2. Klik op Start > Samenvoegen en centreren.
Trouwens, hoe voeg ik 2 kolommen samen in excel? Voeg gegevens uit cellen samen per formule

Selecteer een cel waarin u het resultaat wilt plaatsen, typ deze formule = A1 & "" & B1, A1 en B1 zijn de cellen die u wilt samenvoegen, "" is het scheidingsteken tussen twee celinhoud, druk op Enter en sleep de vulgreep omlaag om de formule op cellen toe te passen.

Men kan zich ook afvragen: hoe kopieren en plakken op smartphone?

Selecteer wat je wilt kopiëren. Tik op Kopiëren. Tik op de plek waar je het item wilt plakken en houd vast. Tik op Plakken. En nog een vraag, hoe maak ik een kopie van een bestand? Om een kopie van een bestand te maken, kunt u het bestand kopiëren en plakken naar een andere locatie. U kunt ook een nieuw bestand maken en de inhoud van het oorspronkelijke bestand kopiëren en plakken in het nieuwe bestand.

Daarvan, hoe maak je een kopie op een printer?

Om een kopie te maken op een printer, moet je eerst het document of de afbeelding selecteren die je wilt kopiëren. Vervolgens moet je naar het menu 'Bestand' gaan en daar 'Afdrukken' selecteren. In het venster dat dan verschijnt, moet je onderaan het drop-down menu selecteren waar je de kopie naartoe wilt verzenden. Als je klaar bent, druk je op de knop 'Afdrukken'.

Door Ching Blaney

Vergelijkbare artikelen

Is gelijk aan in Excel? :: Hoe formule vastzetten in Excel?
Handige links