Huis > W > Wat Als Functie Excel?

Wat als functie Excel?

De functie ALS is een van de meest gebruikte functies in Excel, waarmee u logische vergelijkingen kunt maken tussen een waarde en wat u zou verwachten. Een ALS-instructie kan dus twee resultaten hebben. Het eerste resultaat is als de vergelijking Waar is, het tweede is als de vergelijking Onwaar is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe werkt somproduct excel?

Voorbeeld 1

Als u de formule wilt maken met behulp van de bovenstaande voorbeeldlijst, typt u =SOMPRODUCT(C2:C5;D2:D5) en drukt u op Enter. Elke cel in kolom C wordt vermenigvuldigd met de bijbehorende cel in dezelfde rij in kolom D en de resultaten worden opgeteld. Het totale bedrag voor de boodschappen is $ 78,97.
Hoe maak je een formule in Word? Als u een vergelijking wilt gebruiken, kunt u deze in Word toevoegen of schrijven.

  1. Selecteer Invoegen > Vergelijking of druk op Alt + =.
  2. Als u een ingebouwde formule wilt gebruiken, selecteert u Ontwerpen > Vergelijking.
  3. Als u uw eigen vergelijking wilt maken, selecteert u Ontwerpen > Vergelijking > Inktvergelijking.

Hoe bereken je met formules?

Formules zijn wiskundige vergelijkingen die kunnen worden gebruikt om de waarde van een variabele te berekenen. Om met formules te rekenen, moet je eerst de variabelen in de vergelijking identificeren en vervolgens de waarden van die variabelen invullen. Zodra alle waarden zijn ingevuld, kun je de vergelijking oplossen om de waarde van de variabele te vinden. Bovendien, hoe lees je formules? Formules kunnen op verschillende manieren worden gelezen, afhankelijk van hun complexiteit. De meest elementaire formules kunnen eenvoudig worden gelezen door te kijken naar de gebruikte symbolen en bewerkingen. Voor complexere formules kan het nodig zijn een rekenmachine of computer te gebruiken om de resultaten te interpreteren.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dienovereenkomstig, hoe kan je ervoor zorgen dat de formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten?

Weergaveopties voor dit werkblad

Formules in cellen tonen in plaats van de berekende resultaten Hiermee worden de formules weergegeven in cellen in plaats van de waarden die de formules produceren. Pagina-uitjes laten zien Hiermee worden pagina-einden weergegeven die automatisch zijn ingesteld door Excel.
Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel? Selecteer de cellen die u voorwaardelijk wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren wordt weergegeven.

Dit in overweging nemend, hoe maak je een getal absoluut in excel?

Als u de oorspronkelijke celverwijzing wilt behouden wanneer u de formule kopieert, vergrendelt u deze door een dollarteken ($) te typen vóór de cel- en kolomverwijzingen. Wanneer u bijvoorbeeld de formule =$A$2+$B$2 kopieert van C2 naar D2, blijft de formule precies hetzelfde. Dit is een absolute verwijzing. Wat dit betreft, wat is een celverwijzing? Een celreferentie is een notatie die wordt gebruikt om een bepaalde cel of range van cellen aan te duiden in een werkblad. De standaardnotatie voor een celreferentie is A1, waarbij "A" de kolom en "1" de rij aanduidt. Een bereik van cellen wordt aangeduid als A1:B2, waarbij "B2" de laatste cel in het bereik is.

Hoe teken je een verschuiving?

Als je een shift wilt tekenen, begin je met het tekenen van een rechthoek. De bovenkant van de rechthoek is de shift, en de onderkant is de grond. De shift is meestal licht grijs of wit, afhankelijk van het lichtniveau in de ruimte. De grond is donkerder, meestal bruin of grijs. De shift kan ook een deur of een raam hebben.

Door Mikal

Vergelijkbare artikelen

Waar staan Autoherstel bestanden Excel? :: Wat is een spreadsheet programma?
Handige links