Huis > W > Wat Als In Excel?

Wat als in Excel?

Bij een wat-als-analyse worden de waarden in cellen gewijzigd om te bekijken hoe deze wijzigingen het resultaat van formules op het werkblad beïnvloeden. Excel bevat drie typen hulpmiddelen voor wat-als-analyses: Scenario's, Doelzoeken en Gegevenstabellen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, wat als excel kleur?

Het beste antwoord

Het werkt als volgt: 1) Selecteer de cel die straks rood of groen moet kleuren, ik ga er in dit voorbeeld vanuit dat het cel C2 is. 2) Kies bovenin het menu de optie "Opmaak". 3) Kies nu vervolgens "Voorwaardelijke opmaak...". 4) Kies bij "Voorwaarde 1" vervolgens "Formule is" uit de dropdown lijst.
Dienovereenkomstig, waar vind ik voorwaardelijke opmaak in excel? Selecteer de cellen die u voorwaardelijk wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren wordt weergegeven.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een tabel in excel?

Om een tabel in excel te maken, selecteert u eerst de gegevens die u in de tabel wilt opnemen. Klik dan op het tabblad "Invoegen" en klik op "Tabel". Er verschijnt een dialoogvenster. Zorg ervoor dat de optie "Mijn tabel heeft koppen" is geselecteerd en klik op "OK". Je kunt ook vragen hoe moet je verticaal zoeken in excel? Om een waarde in een kolom te zoeken, kunt u de functie VLOOKUP gebruiken. Deze functie zoekt een waarde in de eerste kolom van een cellenbereik, en geeft vervolgens de waarde in dezelfde rij van een andere kolom in het bereik.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Mensen vragen ook: hoe filter je op kleur in excel?

Klik in een bereik van cellen of in een tabelkolom op een cel die de celkleur, de tekenkleur of het pictogram bevat waarop u wilt filteren. in de kolom met de inhoud die u wilt filteren. Selecteer onder Filter in het snelmenu Op kleur de optie Celkleur, Tekenkleur of Celpictogram en klik vervolgens op een kleur. Bovendien, waarom werkt voorwaardelijke opmaak niet? Voorwaardelijke opmaak wordt niet meer toegepast nadat de eerste voorwaarde waar is. Alle regels voor voorwaardelijke opmaak blijven echter beschikbaar in de werkmap en worden toegepast wanneer de werkmap opnieuw wordt geopend in Excel 2007 en hoger, tenzij de regels zijn bewerkt in Excel 97-2003.

Hoe voorwaardelijke opmaak doortrekken?

Selecteer eerst de hele tabel met uitzondering van de kolomtitels. Klik vervolgens de knop "Voorwaardelijke opmaak" in het lint (2), en kies "Nieuwe regel" (3) in het drop-downmenu. In het dialoogvenster dat verschijnt selecteer je de regel "Een formule gebruiken om te bepalen welke cellen worden opgemaakt" (4). Dit in overweging nemend, hoe maak je draaitabellen in excel? De basis van een draaitabel is een tabel met rij- en kolomkoppen. Excel gebruikt deze koppen om de gegevens te analyseren en de resultaten weer te geven in een draaitabel.
Om een draaitabel te maken, selecteert u eerst de gegevens die u wilt gebruiken, inclusief de rij- en kolomkoppen. Klik vervolgens op het tabblad Insert en klik op PivotTable.
In het venster dat verschijnt, selecteert u de gegevens die u wilt gebruiken en klikt u vervolgens op OK.
De draaitabel wordt dan weergegeven in het werkblad. Om de draaitabel te bewerken, klikt u met de rechtermuisknop op een cel in de draaitabel en klikt u vervolgens op PivotTable-opties.
In het venster dat verschijnt, kunt u de opties voor de draaitabel wijzigen.

Wat houdt gegevens validatie in?

Data validation is het proces waarbij gegevens worden gecontroleerd op juistheid, compleetheid en consistentie. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende technieken, zoals het controleren van de gegevens op syntaxisfouten, het vergelijken van gegevens met een referentiemodel of het uitvoeren van een statistische analyse.

Door Cyma Wilcutt

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een drop down menu in Excel? :: Hoe werkt werktijden NL?
Handige links