Huis > H > Hoe Maak Je Een Drop Down Menu In Excel?

Hoe maak je een drop down menu in Excel?

Hoe maak je een Excel Drop Down Lijst?

  1. Selecteer de cellen waarin je een drop down menu wilt maken.
  2. Ga naar Gegevens -> Gegevensvalidatie.
  3. Kies vervolgens bij 'Toestaan' voor 'Lijst'
  4. Vul vervolgens bij 'Bron' de gegevens die je in het drop down menu wilt hebben in.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je meerkeuze in Excel?

Keuzelijst in Excel

  1. Selecteer de cellen die een beperking moeten krijgen.
  2. Selecteer tab Gegevens >> groep Hulpmiddelen voor gegevens.
  3. Kies >> Gegevensvalidatie >> Gegevensvalidatie.
  4. Kies bij toestaan voor >> Lijst.
  5. Geef bij >> Bron de toegestane waarden in met een “;” tussen de waarden.
  6. Druk op >> OK.
En nog een vraag, hoe maak je een keuzelijst met kleuren in microsoft excel? Selecteer de cellen in de vervolgkeuzelijst en klik op Kutools > Keuzelijst > Gekleurde vervolgkeuzelijst. 2. In de Gekleurde vervolgkeuzelijst dialoogvenster, voer onderstaande instellingen uit. 1) Vink de schaal aan waaraan u kleur wilt toevoegen in de Toepassen op pagina.

Dus, wat is een keuzelijst excel?

Een keuzelijst is een vervolgkeuzemenu in Excel waarmee u kunt kiezen uit een lijst met opties. Om een keuzelijst te maken, maakt u eerst een lijst met de opties die u in het keuzemenu wilt opnemen. Selecteer vervolgens de cel waarin u de keuzelijst wilt weergeven en ga naar het tabblad Gegevens. Klik in de groep Data Tools op de knop Data Validation en selecteer het tabblad Settings. Selecteer Lijst in het vak Toestaan. Klik vervolgens in het vak Bron en selecteer het cellenbereik dat de lijst met opties bevat. Klik ten slotte op de knop OK. Mensen vragen ook: hoe werkt gegevensvalidatie in excel? Er zijn een paar verschillende manieren om gegevens in Excel te valideren. Eén manier is om gegevensvalidatieregels te gebruiken. Hiervoor selecteert u de cellen waarop u de gegevensvalidatie wilt toepassen. Ga vervolgens naar het tabblad Gegevens op het lint en klik op de knop Gegevensvalidatie. Dit opent het dialoogvenster Gegevensvalidatie. In het dialoogvenster kunt u kiezen welk type gegevensvalidatie u wilt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld kiezen om alleen hele getallen of alleen datums toe te staan. U kunt ook een minimum- en maximumwaarde instellen, of een lijst van toegestane waarden opgeven.
Een andere manier om gegevens te valideren is door de ingebouwde functies van Excel te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de functie ISNUMBER gebruiken om te controleren of een cel een getal bevat. Zo niet, dan kunt u een foutmelding weergeven. U kunt ook de ISTEXT functie gebruiken om te controleren of een cel tekst bevat. Zo niet, dan kun je een foutmelding geven.
Je kunt ook macro's gebruiken om gegevens te valideren. U kunt bijvoorbeeld een macro maken die controleert of een cel een getal bevat. Zo niet, dan kun je een foutmelding geven.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak ik een vervolgkeuzelijst met meerdere selectievakjes in Excel?

Hoe maak ik een vervolgkeuzelijst met meerdere selectievakjes in...

  1. Gebruik keuzelijst om een ​​vervolgkeuzelijst met meerdere selectievakjes te maken.
  2. klikken Ontwikkelaar > Invoegen > Keuzelijst (Active X Control).
  3. Selecteer de cel E4, voer in ListBoxOutput in de Naam Box en druk op de Enter sleutel.
Hoe vul ik automatisch andere cellen in bij het selecteren van waarden in de vervolgkeuzelijst van Excel? Gegevens in werkbladcellen automatisch doorvoeren
  1. Selecteer een of meer cellen die u wilt gebruiken als basis om andere cellen te vullen. Voor een reeks zoals 1, 2, 3, 4, 5... typt u 1 en 2 in de eerste twee cellen.
  2. Sleep de vulgreep .
  3. Klik indien nodig op Opties voor automatisch doorvoeren. en kies de gewenste optie.

Vervolgens, wat is een vervolgkeuzelijst?

Met vervolgkeuzelijsten kunnen personen een item kiezen uit een lijst die u hebt gemaakt. Typ in een nieuw werkblad de items die u wilt weergeven in de vervolgkeuzelijst. Het werkt het beste als uw lijstitems in een Excel-tabel staan. Vervolgens, hoe maak ik een listbox in excel? Om een listbox in Excel te maken, ga je naar het tabblad 'Insert' en klik je op 'List Box' in de ' ActiveX Controls' groep.

Je kunt ook vragen hoe dropdown in excel wijzigen?

U kunt ook vragen hoe u in Excel een dropdown-menu kunt wijzigen?

Door Mosira Vigo

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik hoofdletters? :: Wat als in Excel?
Handige links