Huis > W > Wat Is Een Kolom In Excel?

Wat is een kolom in Excel?

Kolommen en rijen

Een van de weinige verschillen is dat kolommen het rekenblad verticaal opsplitsen en rijen horizontaal. Een ander verschil zijn de namen van kolommen en rijen. Ieder kolom en rij krijgt een naam. Bij kolommen zijn dat letters van en bij rijen zijn dat cijfers.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Trouwens, hoe kan ik een kolom toevoegen in excel?

Eén kolom invoegen: Klik met de rechtermuisknop op de hele kolom rechts van de positie waar u de nieuwe kolom wilt toevoegen en selecteer vervolgens Kolommen invoegen. Meerdere kolommen invoegen: Selecteer hetzelfde aantal kolommen rechts van de positie waar u nieuwe kolommen wilt toevoegen. Men kan zich ook afvragen: hoe verwissel je 2 kolommen in excel? Rijen of kolommen verplaatsen of kopiëren

Sleep de rijen of kolommen naar een andere locatie. Houd OPTION ingedrukt en sleep de rijen of kolommen naar een andere locatie. Houd Shift ingedrukt en sleep uw rij of kolom tussen bestaande rijen of kolommen. Excel maakt ruimte voor de nieuwe rij of kolom.

Hoe maak ik van een kolom een rij in Excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om van een kolom een rij te maken in Excel. Eén manier is het gebruik van de functie TRANSPOSE. Deze functie neemt een bereik van cellen en transponeert ze zodat de rijen kolommen worden en vice versa. Een andere manier is om de functie Plakken speciaal te gebruiken. Selecteer hiervoor de cellen die u wilt omzetten en ga dan naar Bewerken > Plakken speciaal. In het dialoogvenster Plakken speciaal selecteert u het vakje Transponeren en klikt u op OK. Wat is het verschil tussen een rij en een kolom? Een rij is een horizontale rangschikking van gegevens, terwijl een kolom een verticale rangschikking van gegevens is. In een relationele database stelt elke rij een record voor, en elke kolom een veld.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Je kunt ook vragen hoe verberg je een kolom in excel?

Kolommen verbergen

  1. Selecteer een of meer kolommen, en druk op Ctrl om extra kolommen te selecteren die niet naast elkaar staan.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde kolommen en klik vervolgens op Verbergen.
Waarom kan ik geen kolom invoegen Excel? Klik op een cel in de rij waar u een rij wilt invoegen. Klik in het menu Invoegen op rij. Als u een kolom wilt invoegen, klikt u op kolom.

Bovendien, hoe in excel meerdere rijen invoegen?

Excel 2013

  1. Als u meerdere rijen wilt invoegen, selecteert u de rijen waarboven u rijen wilt invoegen.
  2. Selecteer hetzelfde aantal rijen als u wilt invoegen. Selecteer bijvoorbeeld drie rijen als u drie nieuwe rijen wilt invoegen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen en klik vervolgens op Invoegen.
Hoe kolom toevoegen aan tabel? Om een kolom aan een tabel toe te voegen, ga je naar het tabblad "Design" in het lint bovenaan het scherm. Klik vervolgens op het pictogram "Kolom toevoegen" in de groep "Tabeltools" aan de rechterkant. Dit zal een nieuwe, lege kolom aan de huidige tabel toevoegen.

Hoe werkt transponeren in Excel?

Transpose werkt in Excel door de rijen en kolommen van een tabel om te keren. Als je bijvoorbeeld een tabel hebt met rijen van data, kun je de rijen transponeren naar kolommen, zodat de data in kolommen staat.

Door Ehrenberg

Vergelijkbare artikelen

Hoe voeg je rijen of kolommen toe in een bestaand werkboek? :: Waar onwaar Excel kleur?
Handige links