Huis > H > Hoe In Excel Kolommen En Rijen Wisselen?

Hoe in Excel kolommen en rijen wisselen?

Rij wordt kolom

Klik op de rechtermuisknop en kies voor Kopiëren; Ga nu in een lege cel staan en kies via de rechtermuisknop voor Plakken speciaal; Zet een vinkje bij Transponeren; U hoeft nu alleen nog maar op OK te klikken om de rijen en kolommen om te wisselen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Bovendien, hoe 2 kolommen wisselen excel?

Wissel eenvoudig twee willekeurige celinhoud met slechts enkele klikken

  1. (1) klik op de eerste. knop in de Wisselbereik 1 om de cellen te selecteren die u wilt verwisselen.
  2. (2) klik op de tweede. knop van Wisselbereik 2 om de cellen te selecteren waarmee u wilt wisselen.
  3. (3) Klik op het OK knop.
Hoe slepen in Excel? Cellen verplaatsen door ze te slepen en neer te zetten
  1. Selecteer de cellen of het bereik met cellen die u wilt verplaatsen of kopiëren.
  2. Wijs de rand van de selectie aan.
  3. Wanneer de aanwijzer verandert in een aanwijzer waarmee u kunt verplaatsen. , sleept u de cel of het bereik met cellen naar een andere locatie.

Hoe werkt verschuiving in Excel?

Met de verschuivingsfunctie van Excel kunt u cellen binnen uw spreadsheet verplaatsen. Selecteer hiervoor de cel(len) die u wilt verplaatsen en klik vervolgens op de Shift-toets op het tabblad Home. U kunt dan de pijltjestoetsen op uw toetsenbord gebruiken om de geselecteerde cel(len) naar een nieuwe locatie te verplaatsen. Hoe zet ik meerdere rijen vast in Excel? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van de specifieke situatie. Enkele algemene tips die nuttig kunnen zijn, zijn echter:
- Controleren op fouten in de gegevens: Dit kan door te zoeken naar patronen of inconsistenties in de gegevens. Als er fouten zijn, moeten die worden gecorrigeerd voordat u verder gaat.
Verschillende methoden proberen: Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt om meerdere rijen in Excel te repareren. Enkele veelgebruikte methoden zijn het gebruik van de vulgreep, het omzetten van gegevens of het gebruik van een macro.
Hulp vragen: Als het probleem complex is of als u niet zeker weet hoe u verder moet gaan, kan het nuttig zijn om hulp te vragen aan een meer ervaren Excel-gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe verwijder ik lege rijen in Excel?

Je doet dit als volgt:

  1. Selecteer je gegevens met Ctrl+A.
  2. Druk op de functietoets F5.
  3. Klik op “Speciaal”
  4. Kies voor Lege waarden en klik op OK. Nu zijn alle lege waarden geselecteerd.
  5. Klik op “Verwijderen” rechtsboven in het venster Cellen.
Wat is de Vulgreep in Excel? De vulgreep in Excel, ook wel het “Slepen” genoemd, is één van de redenen waarom Excel zo populair is. De vulgreep stelt de gebruiker in staat om snel logische reeksen en formules in cellen te kopiëren. Zo kunnen bijvoorbeeld de dagen van de week snel ingevuld worden.

Je kunt ook vragen hoe haal je dubbele namen uit excel?

Dubbele waarden verwijderen

  1. Selecteer het cellenbereik met de dubbele waarden die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Gegevens > Dubbele waarden verwijderen en schakel onder Kolommen de selectievakjes van de kolommen die u wilt verwijderen, in of uit.
  3. Klik op OK.
Dus, hoe plak je celwaarde zonder de formules? Er zijn een aantal manieren om dit te doen. Als je de cell waarde wilt kopiëren zonder de formule, kun je op de rechtermuisknop klikken en vervolgens op 'Waarde kopiëren' klikken in het drop-down menu. Dit zal alleen de waarde van de cel kopiëren, niet de formule.
Alternatief, je kunt de formule cel selecteren en vervolgens op 'Ctrl + C' op je toetsenbord drukken om de formule te kopiëren. Ga dan naar de cel waar je de waarde wilt plakken en druk op 'Ctrl + V' om de waarde te plakken. Dit zal de waarde plakken zonder de formule.

Hoe kopieer je opmaak in Excel?

Om de opmaak van een cel over te nemen naar een andere cel, klik je eerst op de cel waarvan je de opmaak wilt kopiëren. Vervolgens houd je de linkermuisknop ingedrukt en sleep je de muis over de cellen waarnaar je de opmaak wilt kopiëren. Als je de muisknop loslaat, zijn de cellen geformatteerd met de opmaak van de eerste cel.

Door Lemaceon

Vergelijkbare artikelen

Hoe kun je in Excel optellen? :: Hoe moet je verticaal zoeken in Excel?
Handige links