Huis > H > Hoe Kun Je In Excel Optellen?

Hoe kun je in Excel optellen?

Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter. Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Je kunt ook vragen hoe teken je een verschuiving?

Verschuiven

  1. In woorden: ∆A'B'C' is het schuifbeeld van ∆ABC door de verschuiving, bepaald door het georiënteerd lijnstuk.
  2. In woorden: De vierhoek A'B'C'D' is het schuifbeeld van de vierhoek ABCD door de verschuiving, bepaald door het georiënteerd lijnstuk .
Dienovereenkomstig, hoe werkt de index functie in excel? Gebruik van INDEX functie. Je gebruikt de INDEX functie als je een waarde wilt ophalen uit een tabel of bereik gebaseerd vanaf een bepaalde positie. Bijvoorbeeld, de formule =INDEX ( A1:B5 ; 2 ; 2 ) geeft als resultaat de waarde uit cel B2. De INDEX functie heeft twee vormen: verwijzing of matrix.

Wat is Counta?

Counta is een functie in Excel die het aantal cellen telt dat een getal bevat, en ook het aantal cellen telt dat tekst bevat. Dienovereenkomstig, hoe kan ik in excel meerdere rijen en kolommen blokkeren? Er zijn een paar manieren om meerdere rijen en kolommen in excel te blokkeren:
1. Om een aaneengesloten bereik van rijen of kolommen te blokkeren, klikt u gewoon met uw muis op het gewenste bereik. Klik dan met de rechtermuisknop en kies "Blokkeren" uit het menu.
2. U kunt ook rijen of kolommen blokkeren door het tabblad "Home" te selecteren en vervolgens op het keuzemenu "Opmaak" te klikken. Daar kiest u "Blokkeren" uit de lijst met opties.
3. Tot slot kunt u ook de sneltoets "Ctrl+Shift+8" gebruiken om snel meerdere rijen of kolommen te blokkeren.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe eerste kolom vastzetten in Excel?

Vastzetten van een kolom: Klik op Eerste kolom blokkeren. Wanneer u nu naar rechts scrolt, blijft de linkerkolom staan. Vastzetten meerdere kolommen: Klik eerst in de eerste cel naast de kolommen die u wilt blokkeren, klik vervolgens op Titelblokkering en de kolommen ernaast blijven vaststaan. Daarvan, hoe cel vastzetten in formule excel? Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken.

Hoe overbodige rijen en kolommen verwijderen?

Houd nu 'CTRL-SHIFT-pijltje naar onder' ingedrukt. Alle rijen vanaf de geselecteerde tot de laatste rij in Excel zijn nu geselecteerd. Gebruik de rechtermuisknop en kies voor 'rijen verwijderen'. Bovendien, hoe selecteer je een hele kolom in excel? Er zijn twee manieren om een hele kolom in Excel te selecteren. De eerste is door op het kolomlabel (bijv. A, B, C) te klikken. De tweede is door in het blad met de muis te slepen van het ene kolomlabel naar het andere.

Dienovereenkomstig, hoe verwijder je een blad in excel?

Om een werkblad te verwijderen in Excel, klikt u met de rechtermuisknop op het tabblad van het werkblad dat u wilt verwijderen en klikt u vervolgens op Werkblad verwijderen.

Door Kalasky

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je meerdere kolommen vast in Excel? :: Hoe in Excel kolommen en rijen wisselen?
Handige links