Huis > H > Hoe Koppel Je Een Word Bestand Aan Excel?

Hoe koppel je een Word bestand aan Excel?

Wilt u een koppeling maken tussen Excel en Word, volg dan deze stappen:

  1. Open Word en ga naar het tabblad Invoegen.
  2. Klik nu op Object en kies voor het tabblad Bestand gebruiken.
  3. Als u op bladeren klikt, kunt u het Excel-document opzoeken.
  4. Vink Koppelen aan bestand aan, en klik op OK.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Hoe krijg je 1 pagina liggend in Word?

Een deel van een document wijzigen in Liggend

  1. Selecteer de inhoud die u op een liggende pagina wilt.
  2. Ga naar Indeling en open het dialoogvenster Pagina-instelling.
  3. Selecteer Liggenden kies in het vak Toepassen de optie Geselecteerde tekst.
Hoe maak ik een tabel passend in Word? Selecteer de tabel. De contextuele tabbladen, Tabelontwerp en indeling, worden weergegeven op het lint. Klik op het tabblad indeling kunt u de aangepaste hoogte en breedte opgeven. U kunt het formaat van specifieke rijen of kolommen wijzigen door op een cel te klikken en de rij of kolom aan te passen.

Hoe maak ik een Samenvoegbestand?

Er zijn een paar manieren om een Samenvoegingsbestand te maken:
1. Gebruik een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word of Google Docs. Open hiervoor een nieuw document en begin je tekst te typen. Om een samenvoegveld in te voegen, klik je op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op "Samenvoegveld". Er verschijnt een keuzemenu met alle beschikbare velden. Selecteer het veld dat u wilt invoegen en klik op "OK". Het veld wordt aan uw document toegevoegd.
2. Gebruik een databaseprogramma zoals Microsoft Access of FileMaker Pro. Maak hiervoor een nieuwe tabel en voeg de velden toe die je wilt samenvoegen. Exporteer de tabel vervolgens als CSV-bestand.
3. Gebruik een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Sheets. Maak hiervoor een nieuwe spreadsheet en voeg in de eerste rij de velden toe die je wilt samenvoegen. Exporteer de spreadsheet vervolgens als CSV-bestand.
Zodra je je CSV-bestand hebt, kun je een mailmerge-programma gebruiken om de gegevens in je document samen te voegen. Bovendien, hoe werkt afdruk samenvoegen? Afdruk samenvoegen is een proces waarbij meerdere exemplaren van een enkel document worden afgedrukt waarbij elk exemplaar unieke informatie bevat. Dit kan worden gedaan met behulp van een gegevensbron, zoals een spreadsheet, die de informatie bevat die zal worden gebruikt om het document te vullen. Het document wordt dan opgezet met plaatshoudervelden die overeenkomen met de gegevensvelden in de spreadsheet. Wanneer het document wordt afgedrukt, worden de plaatshoudervelden vervangen door de gegevens uit de spreadsheet, en bevat elk exemplaar van het document unieke informatie.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Hoe maak ik een Samenvoegbestand in Word?

Ga hiervoor als volgt te werk:

  1. Klik op afzonderlijke brieven bewerken.
  2. Selecteer in het dialoogvenster samenvoegen naar Nieuw Document de records die u wilt samenvoegen.
  3. Klik op OK.
  4. Ga naar de gegevens die u wilt bewerken en breng de gewenste wijzigingen.
Hoe zet je een grafiek in Word? U kunt een eenvoudige grafiek maken in Word door op Invoegen > Grafiek te klikken en de gewenste grafiek te kiezen.
  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op het grafiektype en dubbelklik vervolgens op de gewenste grafiek.
  3. Vervang de standaardgegevens door uw eigen informatie in het werkblad dat wordt weergegeven.

Hoe kopieer je een grafiek van Excel?

Een Excel-grafiek kopiëren

  1. Klik in Excel op de grafiek die u naar een ander Office-programma wilt kopiëren en druk op Ctrl+C.
  2. Open het andere Office-programma, klik op de positie waarop u de grafiek wilt plakken en druk op Ctrl+V.
Hoe kopieer ik een grafiek? Om een grafiek te kopiëren, moet je eerst de data die je wilt kopiëren selecteren. Vervolgens klik je met de rechtermuisknop op de geselecteerde data en kies je 'Kopiëren'. Ga vervolgens naar de plek waar je de data wilt plakken en klik je met de rechtermuisknop op het gebied waar je de data wilt plakken. Selecteer vervolgens 'Plakken'.

Hoe kan ik Excel gratis downloaden?

Er zijn verschillende manieren waarop je Excel gratis kunt downloaden. Een daarvan is door het programma te downloaden van de officiële website van Microsoft. Op deze website kun je een gratis proefversie van het programma aanvragen of direct het volledige programma aanschaffen. Als je de proefversie aanvraagt, ontvang je een link waarmee je het programma kunt downloaden. Deze link is geldig voor 30 dagen. Nadat je Excel hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je het programma gratis gebruiken voor een periode van 60 dagen. Na deze 60 dagen moet je het programma aanschaffen als je het blijvend wilt gebruiken.

Door Gut

Vergelijkbare artikelen

Is gelijk aan teken in Excel? :: Hoe Excel omzetten naar CSV?
Handige links