Huis > W > Wat Is Een Rij In Excel?

Wat is een rij in Excel?

Kolommen en rijen

Een van de weinige verschillen is dat kolommen het rekenblad verticaal opsplitsen en rijen horizontaal. Een ander verschil zijn de namen van kolommen en rijen. Ieder kolom en rij krijgt een naam. Bij kolommen zijn dat letters van en bij rijen zijn dat cijfers.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe moet je een rij toevoegen in Excel?

Eén rij invoegen: Klik met de rechtermuisknop op de hele rij waarboven u de nieuwe rij wilt invoegen en klik vervolgens op Rijen invoegen. Meerdere rijen invoegen: Selecteer hetzelfde aantal rijen waarboven u nieuwe rijen wilt toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik vervolgens op Rijen invoegen. Men kan zich ook afvragen: hoe tel je een rij op in excel? Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen.

Hoe maak ik van een rij een kolom in Excel?

Er zijn een paar manieren om van een rij een kolom te maken in Excel. Eén manier is het gebruik van de functie TRANSPOSE. De TRANSPOSE functie kan worden gebruikt om een bereik van cellen te transponeren. Bijvoorbeeld, indien u een cellenbereik hebt in rij A, kunt u de functie TRANSPOSE gebruiken om de cellen te transponeren naar kolom A.
Een andere manier om van een rij een kolom te maken is door de functie Plakken speciaal te gebruiken. Om de functie Plakken speciaal te gebruiken, selecteert u de cellen die u wilt omzetten en klikt u op Plakken speciaal in het tabblad Home. In het dialoogvenster Plakken speciaal selecteert u het selectievakje Transponeren en klikt u op OK. Wat is het verschil tussen een rij en een kolom? Een rij is een horizontale rangschikking van gegevens, terwijl een kolom een verticale rangschikking van gegevens is. In een databasetabel stelt elke rij een record voor, en elke kolom een veld.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Men kan zich ook afvragen: hoe krijg ik 2 regels in 1 cel excel?

Excel – Meerdere regels in één cel

  1. Een tweede regel kan je maken door aan het einde van de regel een harde regeleinde te plaatsen door de toetscombinatie Alt +Enter. Typ vervolgens de tweede regel.
  2. Een andere mogelijkheid is door het activeren van de knop Terugloop (Wrap text) op het tabblad Start.
Hoe werkt Subtotaal Excel? Subtotalen invoegen
  1. Als u de kolom wilt sorteren die de gegevens bevat waarop u wilt groeperen, selecteert u die kolom en gaat u naar het tabblad Gegevens.
  2. Klik op het tabblad Gegevens in de groep Overzicht op Subtotaal.
  3. Klik in het vak Bij elke wijziging in op de kolom naar subtotaal.

Kan niet optellen in Excel?

De formule wordt niet berekend

Wanneer een formule niet wordt berekend, moet u controleren of automatische berekening is ingeschakeld in Excel. Formules worden niet berekend als handmatige berekening is ingeschakeld. Ga als volgt te werk om te controleren op Automatische berekening.
Hoe zet je een formule in Excel? Om een formule in Excel in te voeren, klik je op het celvak waar je de formule wilt invoegen. Vervolgens typt of plakt je de formule in het vak en drukt op Enter.

Hoe wissel je kolommen in Excel?

Om kolommen in Excel te wijzigen, ga je naar het tabblad 'Insert' in het werkbalkbovenaan. Klik daar op 'Columns' en er verschijnen twee opties: 'Insert Columns to the Left' en 'Insert Columns to the Right'. Kies de optie die je wilt en Excel voegt die kolommen dan in.

Door Berlinda

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je tekst verticaal in Excel? :: Hoe kan ik in Excel een kleur geven bij bepaalde waarde?
Handige links