Huis > H > Hoe Bereken Je De Sinus In Excel?

Hoe bereken je de sinus in Excel?



FormuleBeschrijvingResultaat
=SIN(PI()/2)De sinus van pi/2 radialen1,0
=SIN(30*PI()/180)De sinus van 30 graden0,5
=SIN(RADIALEN(30))De sinus van 30 graden0,5

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Bovendien, hoe zet je excel in graden?

Als u daarentegen radialen in kolom A heeft, en u de waarden in kolom A wilt converteren naar graden in kolom B, moet u deze formule typen = GRADEN (A2) in B2. Mensen vragen ook: wat is de inverse sinus? de sin en sin-1 zijn elkaars omgekeerden. voorbeeld: sin(30°) = 1/2 en sin-1(1/2)=30° Toegevoegd na 11 minuten: sin-1 is de afkorting van inverse sinus. We spreken ook wel van arcsinus afgekort asin In onderstaand voorbeeld geldt: sinus = 2/4 = 1/2. overstaande rechthoekszijde gedeeld door schuine zijde.

Hoe ga je van radialen naar graden?

Om radialen om te zetten in graden, vermenigvuldig je de radialen met 57,29578. Daarvan, hoe bereken je de boogtangens? Om de boogtangens te berekenen, moet je de lengte van de zijde naast de hoek kennen, en de lengte van de zijde tegenover de hoek. Je gebruikt dan de vergelijking:
ATAN(tegenover/aangrenzend)
Dus, bijvoorbeeld, als je een rechthoekige driehoek hebt met een zijde tegenover de hoek van 3 en een zijde naast de hoek van 4, bereken je de boogtangens als volgt:
ATAN(3/4)
Wat je een hoek van ongeveer 0,6435 zou geven.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Bovendien, hoe weet je of je sinus cosinus of tangens moet gebruiken?

SOS houdt in: Sinus is Overstaande zijde gedeeld door de Schuine zijde. CAS houdt in: Cosinus is Aanliggende zijde gedeeld door de Schuine zijde. TOA houdt in: Tangens is Overstaande zijn gedeeld door de Aanliggende zijde. Wat is Bgtan? De boogtangens is daarvan de inverse functie. Dus bijv. tan1/3p= 3 en dan boogtan 3 = 1/3p. Boogtangens is een ouderwetse benaming; men spreekt vaker van arctangens of van invtan (zie de knop op je rekenmachine) of van tan-1.

Wat is de boogsinus van 1 2?

bgsin 1 2 = 6 want sin 6 = 1 2 en 6 ligt tussen − 2 en 2 . Hoe bereken je de Hoeksnelheid? Om de angular velocity te berekenen, gebruik je de volgende formule:
angular velocity = (2 * PI) / T
waarbij T de period is.

Hoe werken radialen?

Een radiaal is een eenheid van hoekomtrekking, die wordt gebruikt als alternatief voor graden. Een volledige cirkel is 360 graden of 2π radiaal. Een halve cirkel is 180 graden of π radiaal. Radianen worden gebruikt in de trigonometrie en zijn een natuurlijke manier om hoeken te beschrijven als verhoudingen van lengtes van lijnen.

Door Benis Yengo

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel radialen is 25 graden? :: Waar onwaar vinkje Excel?
Handige links