Huis > W > Wat Is De Som Functie In Excel?

Wat is de SOM functie in Excel?

Met de functie SOM worden waarden opgeteld. U kunt afzonderlijke waarden, celverwijzingen, celbereiken of een combinatie van deze drie optellen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Welke formules zijn er in Excel?

VergelijkingsoperatorBetekenisVoorbeeld
= (gelijkteken)Gelijk aan=A1=B1
> (groter dan)Groter dan=A1>B1
< (kleiner dan)Kleiner dan=A1<B1
>= (groter dan of gelijk aan)Groter dan of gelijk aan=A1>=B1
Hoe maak je een gemiddelde in Excel? Klik in een cel onder de kolom of rechts van de rij met getallen waarvan u het gemiddelde wilt berekenen. Ga naar het tabblad Start , klik op de pijl naast AutoSom > gemiddeldeen druk op ENTER.

Mensen vragen ook: hoe tel je op in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je in Excel kunt optellen. Eén manier is het gebruik van de functie SUM. Deze functie telt een reeks cellen op die u opgeeft. Een andere manier is om de functie AutoSum te gebruiken. Deze telt een reeks cellen op die aan elkaar grenzen. Hoe moet je verticaal zoeken in Excel? Om verticaal te zoeken in Excel gebruikt u de functie Zoeken en vervangen. Klik hiervoor op het tabblad Home en vervolgens op Zoeken en selecteren in de groep Bewerken. Klik in het vervolgkeuzemenu op Zoeken. Klik in het dialoogvenster Zoeken en vervangen op de knop Opties. Klik onder Zoeken, in de sectie Oriëntatie, op Omlaag en vervolgens op OK. Typ de tekst die u wilt vinden in het vak Zoeken wat en klik vervolgens op Alles vinden. De resultaten van de zoekopdracht worden weergegeven in het venster Resultaten 1. Om het dialoogvenster Zoeken en vervangen te sluiten, klikt u op Sluiten.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat dit betreft, hoe maak je een optelling in excel?

Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen. Wat is het Deelteken in Excel? Als u deze taak wilt uitvoeren, gebruikt u de rekenkundige operator /(forward slash). Als u bijvoorbeeld =10/5 typt in een cel, wordt in de cel 2 weergegeven. Belangrijk: Typ een gelijkteken (=) in de cel voordat u de getallen en de operator typt. anders interpreteert Excel wat u typt als een datum.

Dienovereenkomstig, wat betekent apenstaartje in excel formule?

De vierkante haken om de diverse onderdelen van een formule maken voor Excel het verschil tussen gestructureerde en cel-verwijzingen. Het 'apestaartje' (@) voor een kolomnaam betekent dat de waarde uit dezelfde rij uit de betreffende kolom wordt opgehaald. Is Excel oneindig? Nee, Excel is niet oneindig. Het is een spreadsheetprogramma waarmee gebruikers gegevens kunnen invoeren, bewerken en opslaan. Het programma heeft een beperkte capaciteit en kan niet oneindig veel informatie bevatten.

Trouwens, waarom zie ik de formule in excel?

In Excel zie je de formule omdat je de optie 'Formule weergeven' hebt ingeschakeld. Dit doe je door naar het tabblad 'Weergave' te gaan en daar te klikken op 'Formule weergeven'.

Door Sisco

Vergelijkbare artikelen

Hoe bereken je het gemiddelde percentage? :: Hoe moet je twee puntjes op de i zetten?
Handige links