Huis > H > Hoe Bereken Je Het Gemiddelde Percentage?

Hoe bereken je het gemiddelde percentage?

Het gemiddelde wordt berekend door alle getallen bij elkaar op te tellen en het resultaat te delen door het aantal getallen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je het subtotaal?

Subtotalen worden berekend met een overzichtsfunctie. U kunt meer dan één soort overzichtsfunctie tonen. De eindtotalen zijn niet afkomstig van de waarden in de subtotalen.

Dit in overweging nemend, hoe bereken je het gemiddelde van een cijfer?

Om je gemiddelde te berekenen tel je alle cijfers bij elkaar op en deel je het door het aantal cijfers: (5,6 + 5,2 + 6,6 + 7,6 + 7,3)/5= 6,46. Je kunt ook vragen hoe bereken je het gemiddelde van iets? Het gemiddelde bereken je dus door alle getallen bij elkaar op te tellen en dan te delen door het aantal getallen.

Dit in overweging nemend, hoe werkt subtotaal excel?

Wanneer u de functie SUBTOTAL in Excel gebruikt, geeft deze een subtotaal voor de gegevens in uw bereik. Het eerste argument is het functienummer dat u wilt gebruiken voor het subtotaal. Het functienummer bepaalt welke functie wordt gebruikt voor het subtotaal. Het tweede argument is het cellenbereik dat u wilt aftrekken.
Als u bijvoorbeeld een gegevensbereik hebt in de cellen A1:A5 en u wilt de som van die gegevens vinden, gebruikt u de functie SUBTOTAL als volgt:
=SUBTOTAL(9,A1:A5)
Het getal 9 is het functienummer voor de SUM-functie, dus deze formule geeft de som van de gegevens in de cellen A1:A5.
U kunt de SUBTOTAL-functie ook gebruiken om het gemiddelde, de telling, het maximum, het minimum of de standaardafwijking van uw gegevens te vinden. Het functienummer voor elk van deze functies staat hieronder:
GEMIDDELDE: 1
TELLING: 2
MAX: 4
MIN: 5
STDEV: 11
Dus als u het gemiddelde wilt vinden van de gegevens in de cellen A1:A5, gebruikt u de volgende formule:
=SUBTOTAL(1,A1:A5) Hoe bereken je optellen? Er zijn een paar verschillende manieren om optelling te berekenen, afhankelijk van wat je optelt en waarmee je begint. Als je twee getallen optelt die al zijn uitgeschreven, kun je beginnen met ze op een rij te zetten aan weerszijden van een plusteken, en dan beginnen met het optellen van de getallen, beginnend bij de rechterkant en werkend naar links. Dus, bijvoorbeeld, als je de getallen 3 en 5 optelt, zou het er zo uitzien:
3
+5
En je begint met het optellen van de 5 bij de 3, wat 8 oplevert. Dus je vergelijking zou er nu zo uitzien:
3
+5
8
Dan neemt u de 1 over naar de volgende kolom aan de linkerkant, en voegt deze toe aan de 3. Dit geeft u 4, en uw vergelijking ziet er nu zo uit:
3
+5
8
4
En tenslotte voegt u de 4 toe aan de 1 die u overnam, wat u 5 oplevert. Dus uw uiteindelijke vergelijking ziet er als volgt uit:
3
+5
8
4
5
En het antwoord op de vergelijking zou 5 zijn.
Als je begint met een groter getal, of een getal met meer cijfers, kun je nog steeds dezelfde methode gebruiken. Je zet dan alleen de cijfers aan weerszijden van het plusteken op een rij volgens de plaatswaarde van de cijfers. Dus, bijvoorbeeld, als je de getallen 35 en 46 optelt, zou het er zo uitzien:
30
+40
6
En je begint met de 6 op te tellen bij de 5, wat 11 oplevert. Dus je vergelijking ziet er nu zo uit:
30
+40
11
Dan neem je de 1 over naar de volgende kolom links, en tel je die op bij de 3. Dan krijg je 4, en je vergelijking ziet er nu zo uit:
30
+

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de 5 5 regel?

Je laagste cijfers in je eindcijfers zijn misschien niet te laag als je maar een 5 hebt voor je kernvakken.

Bovendien, kan niet optellen in excel?

De formule wordt niet berekend

Wanneer een formule niet wordt berekend, moet u controleren of automatische berekening is ingeschakeld in Excel. Formules worden niet berekend als handmatige berekening is ingeschakeld. Ga als volgt te werk om te controleren op Automatische berekening.
Hoe werkt Xlookup? Hoe werkt VLOOKUP ook alweer? De VLOOKUP functie is eenvoudig. Je geeft een waarde op die opgezocht moet worden, een bereik waarin gezocht moet worden en uit welke kolom in dat bereik de resultaatwaarde gehaald moet worden. De functie eist wel dat de data goed geformatteerd en gesorteerd is.

Waarom doet verticaal zoeken het niet?

VERT. ZOEKEN werkt niet meer als u een kolom aan de tabel wilt toevoegen, omdat deze functie statisch naar de tabel verwijst. INDEX en VERGELIJKEN bieden meer flexibiliteit bij overeenkomsten. INDEX en VERGELIJKEN kunnen een exacte overeenkomst vinden, of waarden die groter of kleiner zijn dan de zoekwaarde. Trouwens, hoe werkt vertical lookup? De verticale opzoekfunctie werkt als volgt: de gebruiker selecteert een zoekveld in een tabel en geeft een zoekwaarde op. De zoekfunctie doorzoekt vervolgens de tabel en geeft alle rijen weer waarin de zoekwaarde is gevonden.

Mensen vragen ook: hoe bereken je de btw in excel?

Berekenen van BTW in Excel

BTW kan worden berekend in Excel met een aantal verschillende formules, afhankelijk van de gegevens die u hebt. Als u de netto prijs van een item kent en de BTW-tarief, kunt u de bruto prijs berekenen met de volgende formule:
Bruto prijs = Netto prijs * (1 + BTW tarief)
Als u de bruto prijs kent en het BTW-tarief, kunt u de netto prijs berekenen met de volgende formule:
Netto prijs = Bruto prijs / (1 + BTW tarief)
Als u de netto prijs en de bruto prijs kent, kunt u het BTW-tarief berekenen met de volgende formule:
BTW tarief = (Bruto prijs / Netto prijs) - 1

Door Tullusus

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt sommen als in Excel? :: Wat is de SOM functie in Excel?
Handige links