Huis > H > Hoe Werkt Sommen Als In Excel?

Hoe werkt sommen als in Excel?

Als u wilt, kunt u criteria toepassen op het ene bereik en de overeenkomende waarden in een ander bereik optellen. Met de formule =SOM. ALS(B2:B5; "John"; C2:C5) telt u alleen de waarden in het bereik C2:C5 op wanneer de overeenkomende cellen in het bereik B2:B5 gelijk zijn aan "John".

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Mensen vragen ook: hoe maak je een berekening in excel?

Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen. Je kunt ook vragen hoe tel je op in excel? Als u een kolom of rij met getallen wilt optellen, kunt u de berekening door Excel laten uitvoeren. Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter.

Je kunt ook vragen hoe werkt countif?

De functie COUNTIF in Excel telt het aantal cellen in een bereik dat aan een bepaald criterium voldoet. De functie kan bijvoorbeeld het aantal cellen tellen dat een waarde bevat die groter is dan een bepaald getal, of het aantal cellen dat tekst bevat met een specifiek woord of een specifieke zin. Hoe vaak iets voorkomt? Er is niet één antwoord op deze vraag, want het kan afhangen van wat u meet. Als u bijvoorbeeld de frequentie van een gebeurtenis meet, zal deze vaker voorkomen naarmate deze vaker wordt gemeten.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dienovereenkomstig, waarom werkt sommen als niet?

ALS zijn EN criteria, alleen de getallen die aan alle criteria voldoen worden opgeteld. Een cell kan nooit en huis en tuin en keuken zijn, daarom krijg je een 0. De reden waarom =SOMMEN. ALS(B1:B3;A1:A3;"=tuin";A1:A3;A2) 2 geeft is omdat je zegt de cellen in A1:A3 die A2 (tuin) zijn en die ook "tuin" zijn. Welke volgorde is juist bij gebruik van de Sumif functie? SUMIF (totaal berekenen met één voorwaarde)

Het eerste argument dat je invult is de range. Dit is het bereik waarin de voorwaarde voor de getallen die je wilt optellen zich bevindt. In dit geval de maand (A2:A10). Het volgende argument is criteria.

Men kan zich ook afvragen: welke formule gebruiken in excel?

U kunt een eenvoudige formule maken om waarden op uw werkblad op te tellen, af te trekken, te vermenigvuldigen of te delen. Eenvoudige formules beginnen altijd met een gelijkteken (=), gevolgd door constanten (getalwaarden) en rekenoperatoren, zoals plus (+), min (–), een asterisk (*) of een deelteken (/). Hoe maak je een formule? Om een formule te maken, gebruik je de volgende stappen:
1. Selecteer de cellen waarmee je wilt werken.
2. Klik op het tabblad Formules in de werkbalk Snelle toegang.
3. Klik op Invoegen functie in het menu Formules.
4. Selecteer een functie uit de lijst met functies.
5. Klik op Volgende.
6. Voer de benodigde informatie in.
7. Klik op OK.

Bovendien, hoe werkt somproduct excel?

Sum product excel werkt op dezelfde manier als een gewone som, maar je gebruikt de somfunctie in plaats van de optellingen. In plaats van de getallen op te tellen, vermenigvuldig je ze met elkaar.

Door Schrick Penasa

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een formule bij een grafiek in Excel? :: Hoe bereken je het gemiddelde percentage?
Handige links