Huis > H > Hoe Maak Je Een Gemiddelde In Excel?

Hoe maak je een gemiddelde in Excel?

Klik in een cel onder de kolom of rechts van de rij met getallen waarvan u het gemiddelde wilt berekenen. Ga naar het tabblad Start , klik op de pijl naast AutoSom > gemiddeldeen druk op ENTER.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

En nog een vraag, wat is autosom?

Als u een kolom of rij met getallen wilt optellen, kunt u de berekening door Excel laten uitvoeren. Selecteer een cel onder of naast de getallen die u wilt optellen, klik op AutoSom op het tabblad Start en druk vervolgens op Enter. Welke formules zijn er in Excel?

VergelijkingsoperatorBetekenisVoorbeeld
= (gelijkteken)Gelijk aan=A1=B1
> (groter dan)Groter dan=A1>B1
< (kleiner dan)Kleiner dan=A1<B1
>= (groter dan of gelijk aan)Groter dan of gelijk aan=A1>=B1

Daarvan, hoe gebruik je som als in excel?

In Excel wordt de somfunctie gebruikt om een bereik van cellen op te tellen. Als u bijvoorbeeld een cellenbereik hebt dat getallen bevat, kunt u de somfunctie gebruiken om ze allemaal op te tellen. Om de somfunctie te gebruiken, selecteert u eerst het cellenbereik dat u wilt optellen. Vervolgens klik je op de cel waar je de som wilt zien. Ten slotte klikt u op de knop Som op de werkbalk. Men kan zich ook afvragen: hoe bereken je het gemiddelde percentage? Er zijn een paar stappen om het gemiddelde percentage te berekenen. Eerst moet je het totale aantal waarden in de gegevensverzameling vinden. Dit kan worden gedaan door alle waarden in de gegevensverzameling op te tellen. Vervolgens moet u de som vinden van alle percentages in de gegevensverzameling. Dit kun je doen door alle percentages in de gegevensverzameling op te tellen. Ten slotte moet u de som van de percentages delen door het totale aantal waarden in de gegevensverzameling. Dit levert het gemiddelde percentage op.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dienovereenkomstig, hoe bereken je het gemiddelde van een cijfer?

Om je gemiddelde te berekenen tel je alle cijfers bij elkaar op en deel je het door het aantal cijfers: (5,6 + 5,2 + 6,6 + 7,6 + 7,3)/5= 6,46. Hoe doe je vermenigvuldigen in Excel? Getallen in een cel vermenigvuldigen

Gebruik de rekenkundige operator * (vermenigvuldigen) om deze taak uit te voeren. Als u bijvoorbeeld =5*10 in een cel typt, wordt in de cel het resultaat 50 weergegeven.

Dienovereenkomstig, wat is de vulgreep in excel?

De vulgreep in Excel, ook wel het “Slepen” genoemd, is één van de redenen waarom Excel zo populair is. De vulgreep stelt de gebruiker in staat om snel logische reeksen en formules in cellen te kopiëren. Zo kunnen bijvoorbeeld de dagen van de week snel ingevuld worden. Kan niet optellen in Excel? Het kan zijn dat u een probleem hebt met uw Excel-instellingen. Volg de onderstaande stappen om dit op te lossen:
1. Ga naar het tabblad 'Bestand' in de linkerbenedenhoek van het scherm.
2. Klik op 'Opties'.
3. Klik op 'Geavanceerd'.
4. Zorg ervoor dat onder 'Berekenen' de optie 'Automatisch berekenen' is geselecteerd.
5. Klik op 'OK'.

En nog een vraag, is excel oneindig?

Excel is niet oneindig. De maximale grootte van een werkblad is 1.048.576 rijen en 16.384 kolommen. Dit betekent dat het maximum aantal cellen 16.777.216 is.

Door Alyda

Vergelijkbare artikelen

Waarom zie ik de formule in Excel? :: Hoe maak je een formule bij een grafiek in Excel?
Handige links