Huis > H > Hoe Kun Je Cellen In Excel Vastzetten?

Hoe kun je cellen in Excel vastzetten?

Kolommen of rijen blokkeren

  1. Selecteer de cel onder de rijen en rechts van de kolommen die u zichtbaar wilt houden terwijl u door het werkblad schuift.
  2. Selecteer Weergave > Titels blokkeren > Titels blokkeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Je kunt ook vragen hoe maak je een absolute celverwijzing?

Als u de oorspronkelijke celverwijzing wilt behouden wanneer u de formule kopieert, vergrendelt u deze door een dollarteken ($) te typen vóór de cel- en kolomverwijzingen. Wanneer u bijvoorbeeld de formule =$A$2+$B$2 kopieert van C2 naar D2, blijft de formule precies hetzelfde. Dit is een absolute verwijzing. Trouwens, hoe zet ik meerdere rijen vast in excel? Als u meerdere rijen wilt blokkeren (te beginnen met rij 1), selecteert u de rij onder de laatste rij die u wilt blokkeren en klikt u op Titels blokkeren. Als u meerdere kolommen wilt blokkeren, selecteert u de kolom rechts van de laatste kolom die u wilt blokkeren en klikt op Titels blokkeren.

Hoe kan je ervoor zorgen dat de formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten?

Er zijn twee manieren om ervoor te zorgen dat formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten. De eerste manier is om de cellen met formules te selecteren en vervolgens op de knop "Formules weergeven" te klikken op het tabblad "Formules" van het lint. De tweede manier is om de cellen te selecteren die formules bevatten, en dan te klikken op de knop "Opmaak" op het tabblad "Home" van het lint. Klik in het gedeelte "Getal" van het dialoogvenster "Cellen opmaken" op de categorie "Aangepast" en typ vervolgens "0" (zonder aanhalingstekens) in het vak "Type". En nog een vraag, hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in excel? Er zijn een paar manieren om dit te doen, maar de eenvoudigste is gewoon de twee cellen te selecteren die u wilt combineren en te klikken op de knop "Samenvoegen en centreren" in de sectie "Uitlijning" van het tabblad Home.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dienovereenkomstig, hoe eerste rij en kolom blokkeren excel?

Als je meerdere rijen en of kolommen wilt blokkeren, dan selecteer je de cel waarboven je de rijen en links daarvan de kolommen wilt blokkeren. Dus je plaatst de cursor in C3 als je de eerste twee rijen en de eerste twee kolommen wilt vastzetten. Klik vervolgens op Beeld, Blokkeren en dan Titels blokkeren. Vervolgens, hoe maak je verwijzingen in excel? Celverwijzingen gebruiken in een formule

  1. Klik op de cel waarin u de formule wilt invoeren.
  2. Typ een gelijkteken (=) op de formulebalk .
  3. Ga op een van de volgende manier te werk, selecteer de cel met de juiste waarde of typ de celverwijzing.
  4. Druk op Enter.

Wat zijn relatieve verwijzingen?

Een celverwijzing is standaard een relatieve verwijzing, wat betekent dat de verwijzing ten opzichte van de locatie van de cel is. Als u bijvoorbeeld naar cel A2 uit cel C2 verwijst, verwijst u in feite naar een cel die twee kolommen aan de linkerkant is (C min A), in dezelfde rij (2). Daarvan, wat is een celverwijzing? In Excel, a cell reference is an address that refers to a cell in a worksheet. The cell reference consists of the column letter and row number of the cell. For example, the cell reference for the cell in column B and row 3 is B3.

Wat dit betreft, hoe moet je verticaal zoeken in excel?

Vertical zoeken in Excel kan op verschillende manieren. Zo kan je zoeken met de functie ZOEKEN, met de functie ZOEKEN.VERT of met de functie ZOEKEN.V.
ZOEKEN:
De functie ZOEKEN zoekt naar een bepaalde tekst in een tabel en geeft de positie van de tekst weer. Je kan de functie gebruiken als je weet welke tekst je zoekt, maar niet waar de tekst zich bevindt.
De syntax van de functie ZOEKEN is:
=ZOEKEN(zoektekst; tabel; [startpositie])
Zoektekst is de tekst die je wilt zoeken.
Tabel is de tabel waarin je wilt zoeken. De tabel kan een bereik van cells of een array zijn.
[Startpositie] is de cell waarin je wilt beginnen met zoeken. Als je deze optie niet meegeeft, wordt er gezocht vanaf de cell linksboven in de tabel.
De functie geeft als resultaat de positie van de zoektekst. Als de zoektekst niet gevonden wordt, geeft de functie #NV aan.
ZOEKEN.VERT:
De functie ZOEKEN.VERT zoekt naar een bepaalde waarde in een kolom en geeft de rij van de waarde weer. Je kan de functie g

Door Fleisher

Vergelijkbare artikelen

Hoe een cel vastzetten in Excel? :: Hoe kun je de naam van een tabel in een werkblad aanpassen?
Handige links