Huis > H > Hoe Een Cel Vastzetten In Excel?

Hoe een cel vastzetten in Excel?

Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Bovendien, hoe eerste rij en kolom blokkeren excel?

Als je meerdere rijen en of kolommen wilt blokkeren, dan selecteer je de cel waarboven je de rijen en links daarvan de kolommen wilt blokkeren. Dus je plaatst de cursor in C3 als je de eerste twee rijen en de eerste twee kolommen wilt vastzetten. Klik vervolgens op Beeld, Blokkeren en dan Titels blokkeren. Je kunt ook vragen hoe kan ik in excel meerdere rijen en kolommen blokkeren? Als u meerdere rijen wilt blokkeren (te beginnen met rij 1), selecteert u de rij onder de laatste rij die u wilt blokkeren en klikt u op Titels blokkeren. Als u meerdere kolommen wilt blokkeren, selecteert u de kolom rechts van de laatste kolom die u wilt blokkeren en klikt op Titels blokkeren.

Dus, hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in excel?

Om van twee cellen één cel te maken in Excel, kunt u de functie CONCATENATE gebruiken. Deze functie neemt twee of meer tekenreeksen en voegt ze samen tot één tekenreeks. Bijvoorbeeld, als u de tekenreeksen "Hallo" en "Wereld" in de cellen A1 en A2 hebt, kunt u ze samenvoegen in cel A3 met de volgende formule:
=CONCATENATE(A1,A2)
Dit resulteert in de tekenreeks "HelloWorld" in cel A3. Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel? voorwaardelijke opmaak bevindt zich onder het tabblad Home in de groep Stijlen. Klik op voorwaardelijke opmaak en er verschijnt een keuzemenu.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Men kan zich ook afvragen: hoe kan ik sorteren in excel?

Selecteer een cel in de kolom die u wilt sorteren. Klik op het tabblad Gegevens, in de groep Sorteren en filteren, op Sorteren. In het dialoogvenster Sorteren selecteert u de kolom die u wilt sorteren met behulp van een aangepaste lijst in het vak Sorteren op of Vervolgens op onder Kolom. Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een absolute celverwijzing? Als u de oorspronkelijke celverwijzing wilt behouden wanneer u de formule kopieert, vergrendelt u deze door een dollarteken ($) te typen vóór de cel- en kolomverwijzingen. Wanneer u bijvoorbeeld de formule =$A$2+$B$2 kopieert van C2 naar D2, blijft de formule precies hetzelfde. Dit is een absolute verwijzing.

Hoe kan je ervoor zorgen dat de formules in een cel worden afgedrukt in plaats van de resultaten?

Weergaveopties voor dit werkblad

Formules in cellen weergeven in plaats van de berekende resultaten Geeft de formules weer in cellen in plaats van de waarden die de formules produceren. Pagina-einden weergeven Geeft pagina-einden weer die automatisch zijn ingesteld door Excel.
Welke syntaxis gebruik je voor het berekenen van het totaal van een Celbereik? De som van een bereik cellen berekenen doe je door de functie =SOM(Range) in te voeren.

Hoe kolommen blokkeren in Excel?

Om kolommen in Excel te blokkeren, ga je naar de optie 'Pagina-opmaak' in het tabblad 'Start'. In de sectie 'Bladlayout' klik je op 'Breedte' en voer je de gewenste waarde in voor de gewenste kolommen.

Door Anton

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik 2 lijsten vergelijken in Excel? :: Hoe kun je cellen in Excel vastzetten?
Handige links