Huis > H > Hoe Kan Ik 2 Lijsten Vergelijken In Excel?

Hoe kan ik 2 lijsten vergelijken in Excel?

Klik op Start > Bestanden vergelijken. Het dialoogvenster Bestanden vergelijken wordt weergegeven. Klik op het blauwe mappictogram naast het vak Vergelijken om te bladeren naar de eerdere versie van uw werkmap.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dit in overweging nemend, hoe kun je in excel kolommen vergelijken?

Selecteer twee kolommen waarmee u wilt vergelijken en klik op Home > Conditionele opmaak > Markeer Cells-regels > Duplicate Values. Dienovereenkomstig, hoe werkt vergelijken in excel? Als het bereik A1:A3 bijvoorbeeld de waarden 5, 25 en 38 bevat, retourneert de formule =VERGELIJKEN(25,A1:A3,0) het getal 2, omdat 25 het tweede item in het bereik is. Tip: Gebruik VERGELIJKEN in plaats van de functies ZOEKEN als u de positie van een item in een bereik nodig hebt in plaats van het item zelf.

Je kunt ook vragen hoe zoek je een waarde in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u in Excel naar een waarde kunt zoeken. Eén manier is om de functie Zoeken en vervangen te gebruiken. Ga hiervoor naar het tabblad Home en klik op Zoeken & selecteren in de groep Bewerken. Klik vervolgens op Zoeken. Hierdoor verschijnt het dialoogvenster Zoeken en vervangen. In het veld Zoek wat typt u de waarde die u zoekt. Klik vervolgens op de knop Alles zoeken. Er verschijnt een lijst met alle cellen die de gezochte waarde bevatten.
Een andere manier om een waarde te zoeken in Excel is door de Ga naar-functie te gebruiken. Ga hiervoor naar het tabblad Home en klik op Zoeken & selecteren in de groep Bewerken. Klik vervolgens op Ga naar. Hierdoor verschijnt het dialoogvenster Ga naar. Typ in het veld Referentie de cel die de waarde bevat die u zoekt. Klik dan op de knop OK. Dit brengt u naar de cel die de waarde bevat die u zoekt.
U kunt ook de filterfunctie gebruiken om in Excel naar een waarde te zoeken. Ga hiervoor naar het tabblad Gegevens en klik op de knop Filter in de groep Sorteren en filteren. Hierdoor verschijnt het dialoogvenster Filter. Selecteer in het vervolgkeuzemenu naast de kolom die u wilt filteren de criteria die u zoekt. Als u bijvoorbeeld alle cellen wilt vinden die de waarde 5 bevatten, selecteert u het criterium gelijkheid. Klik vervolgens op de knop OK. Dit filtert de gegevens zodat alleen de cellen met de waarde 5 zichtbaar zijn. Daarvan, hoe voeg ik 2 kolommen samen in excel? Er zijn een paar verschillende manieren om twee kolommen samen te voegen in Excel. Eén manier is om de functie Aaneenschakelen te gebruiken. Deze functie neemt de inhoud van twee cellen en voegt ze samen tot één cel. Een andere manier is het gebruik van de & operator. Deze operator neemt ook de inhoud van twee cellen en voegt ze samen tot één cel.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Vervolgens, hoe kan ik dubbele waarden uit excel filteren?

In Excel kunt u op verschillende manieren filteren op unieke waarden of dubbele waarden verwijderen:

  1. Als u wilt filteren op unieke waarden, klikt u op Gegevens > Sorteren & filter > Geavanceerd.
  2. Als u dubbele waarden wilt verwijderen, klikt u op Gegevens > Hulpmiddelen voor > Duplicaten verwijderen.
Hoe gebruik je de als functie in Excel? Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Trouwens, hoe maak je draaitabellen in excel?

Een draaitabel maken in Excel voor Windows

  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Hiermee wordt een draaitabel gemaakt op basis van een bestaande tabel of bereik.
  4. Kies waar u het draaitabelrapport wilt plaatsen.
  5. Klik op OK.
Hoe werkt formule verticaal zoeken? Formule verticale zoekopdracht werkt als volgt:

Wanneer u een zoekopdracht invoert in een zoekmachine, wordt er een lijst met zoekresultaten geretourneerd. Deze resultaten kunnen afkomstig zijn uit verschillende bronnen, zoals webpagina's, afbeeldingen, video's, nieuwsberichten, enzovoort. Sommige zoekmachines bieden ook een verticale zoekfunctie, waarmee u kunt specificeren welk type resultaat u wilt.
Bijvoorbeeld, als u een recept wilt zoeken, kunt u de optie 'Recepten' selecteren in de verticale zoekfunctie van de zoekmachine. Dit zal ervoor zorgen dat alleen resultaten worden weergegeven die betrekking hebben op recepten. Dit maakt het makkelijker om het recept te vinden dat u zoekt, aangezien u niet hoeft door te sifting door onnodige resultaten.

Waar vind ik voorwaardelijke opmaak in Excel?

In Excel, conditional formatting can be found under the 'Home' tab, in the 'Styles' group. Here you will find various options to format cells based on their value. For example, you can format cells that contain a certain value, or that are above or below a certain value.

Door Weldon Gokul

Vergelijkbare artikelen

Hoe vermenigvuldig ik 2 kolommen in Excel? :: Hoe een cel vastzetten in Excel?
Handige links