Huis > W > Wat Is Vert Zoeken Excel?

Wat is vert zoeken Excel?

ZOEKEN (VLOOKUP in de Engelse versie van Excel) staat voor Verticaal Opzoeken. Deze functie laat Excel een bepaalde waarde opzoeken in een kolom (een zogenaamde tabel array), om de waarde van een cel in een andere kolom, maar uit dezelfde rij terug te geven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Men kan zich ook afvragen: waarom doet verticaal zoeken het niet?

VERT. ZOEKEN werkt niet meer als u een kolom aan de tabel wilt toevoegen, omdat deze functie statisch naar de tabel verwijst. INDEX en VERGELIJKEN bieden meer flexibiliteit bij overeenkomsten. INDEX en VERGELIJKEN kunnen een exacte overeenkomst vinden, of waarden die groter of kleiner zijn dan de zoekwaarde. Dus, hoe werkt vergelijken in excel? Als het bereik A1:A3 bijvoorbeeld de waarden 5, 25 en 38 bevat, retourneert de formule =VERGELIJKEN(25,A1:A3,0) het getal 2, omdat 25 het tweede item in het bereik is. Tip: Gebruik VERGELIJKEN in plaats van de functies ZOEKEN als u de positie van een item in een bereik nodig hebt in plaats van het item zelf.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik dubbele waarden uit excel filteren?

Er zijn een paar manieren om dubbele waarden in Excel uit te filteren. Eén manier is om de functie "Duplicaten verwijderen" te gebruiken. Om deze functie te gebruiken, selecteert u de gegevens waaruit u dubbele waarden wilt verwijderen. Ga vervolgens naar het tabblad "Gegevens" op het lint en klik op "Duplicaten verwijderen". Controleer in het dialoogvenster "Duplicaten verwijderen" of de optie "Kolommen met dubbele waarden" is geselecteerd. Klik dan op "OK" om de duplicaten te verwijderen.
Een andere manier om duplicaten te verwijderen is het gebruik van een filter. Om een filter te gebruiken, selecteert u de gegevens waaruit u duplicaten wilt verwijderen. Ga dan naar de tab "Gegevens" op het lint en klik op "Filter". In het dialoogvenster "Filter" selecteert u de kolom waarop u wilt filteren. Klik vervolgens op de knop "Geavanceerd". In het dialoogvenster "Geavanceerd filteren" selecteert u de optie "Alleen unieke records". Klik vervolgens op "OK" om de duplicaten te verwijderen. Wat betekent N a Excel? N/A in Excel is een afkorting voor "Niet beschikbaar". Het wordt gebruikt wanneer er geen gegevens beschikbaar zijn voor een bepaalde cel. Dit kan om een aantal redenen gebeuren, zoals wanneer een cel leeg is of wanneer een cel een fout bevat. N.v.t. kan ook worden gebruikt als plaatshouder voor gegevens die nog niet zijn ingevoerd.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Trouwens, waar onwaar verticaal zoeken?

Let op: Standaard is de benadering WAAR

Zoek je een exacte overeenkomst dan gebruik je ONWAAR of 0. Voor niet exacte overeenkomst gebruik je WAAR of 1. Het vierde argument, benadering, is optioneel en standaard WAAR wat betekent dat verticaal zoeken standaard zoekt naar een niet exacte overeenkomst.
Hoe werkt INDEX functie? De functie INDEX geeft als resultaat een waarde of de verwijzing naar een waarde vanuit een tabel of bereik. U kunt de functie INDEX op twee manieren gebruiken: Zie Matrixvariant als u de waarde van een opgegeven cel of van een matrix van cellen wilt ophalen.

Waar staat de afkorting NB voor?

NB - Afkorting 1. (afkorting) de afkorting voor nota bene, let wel 2. Dienovereenkomstig, wat betekent waarde in excel? In Excel, de waarde van een cel is de inhoud die is opgeslagen in die cel. Dit kan een getal, tekst of een andere object zijn. De waarde van een cel wordt gebruikt in berekeningen en kan worden weergegeven in een grafiek of pivot tabel.

Wat is als NB?

NB is een soort verkorte notatie die veel wordt gebruikt in aantekeningen. Het is een manier om informatie korter en bondiger te noteren, zodat het makkelijker is om later door te nemen. In sommige gevallen kan NB ook worden gebruikt om aan te geven dat iets belangrijk is.

Door Celinda Rodocker

Vergelijkbare artikelen

Wat betekend Spreadsheets? :: Hoe zoeken in een Excel?
Handige links