Huis > W > Waarom Is Adobe Flash Player Geblokkeerd?

Waarom is Adobe Flash Player geblokkeerd?

Vanwege een lange geschiedenis van beveiligingsproblemen en het feit dat Flash inmiddels een verouderde technologie is, kondigde Adobe drie jaar geleden al aan om de ondersteuning van de browserplug-in eind 2020 te beëindigen. Browserontwikkelaars lieten daarop weten de support gefaseerd uit te zullen schakelen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Waarom Adobe Flash Player verwijderen?

Je komt op sites nu vaker het veiliger en modernere HTML5 tegen. Ook werkt Flash op smartphones en tablet niet altijd even goed. Bovendien was de software van Adobe het doelwit van cybercriminelen die misbruik maken van kwetsbaarheden in Flash Player. Kortom: redenen genoeg voor Adobe om de stekker eruit te trekken. Kan je nog flash games spelen? Eind dit jaar stopt Adobe de ondersteuning van zijn Flash Player. Dit onder meer omdat de plug-in keer op keer lekken bevat die cybercriminelen kunnen uitbuiten. Browsers blokkeren Flash hierdoor inmidddels, ten gunste van het modernere alternatief HTML5.

Men kan zich ook afvragen: kan geen spelletjes spelen op pc?

Nee, men kan geen spelletjes spelen op een PC. Games zijn een vorm van entertainment die bedoeld zijn voor consoles of draagbare apparaten. Pc's zijn niet ontworpen voor gaming en missen de nodige hardware om games vlot te draaien. Bovendien hebben pc-gamers vaak te kampen met zaken als input lag, slechte framerates en stotteren. Wat is een HTML5 bestand? HTML5-bestanden zijn bestanden die de nieuwe HTML5-standaard gebruiken. Deze standaard is nog in ontwikkeling, maar wordt al door sommige browsers gebruikt. HTML5-bestanden zijn over het algemeen kleiner en sneller dan eerdere versies van HTML-bestanden, en bieden nieuwe mogelijkheden zoals het afspelen van video en audio, en ondersteuning voor schaalbare vectorafbeeldingen.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Wat is HTML5 player?

HTML5 is een verzamelnaam voor een uitbreiding op de (X)HTML-standaard, CSS en nieuwe API's voor en versies van javascript. HTML5 moet het ontwikkelen van webapplicaties vereenvoudigen en brengt de webapplicatie veel dichter bij het klassieke computerprogramma. Dit in overweging nemend, hoe maak je een html5 banner? Een mooie tool om HTML5 banners en animaties mee te maken is het in 2016 geïntroduceerde Adobe Animate CC. Dit programma maakt onderdeel uit van de Creative Cloud van Adobe en is dus beschikbaar voor iedereen met een abonnement hierop.

Hoe weet ik of Flash Player op mijn computer geïnstalleerd is?

Windows

  1. Klik op Start > Instellingen > Apps.
  2. Zoek in de lijst naar Adobe Flash Player en deïnstalleer het.
Heb ik Adobe Air nodig? Nee, je hoeft geen Adobe Air te installeren.

Wat is de functie van Adobe Reader?

De Adobe Reader is een programma waarmee je PDF-bestanden kunt openen, bekijken en afdrukken.

Door Jonathan Marcelino

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je je eigen flashcards? :: Wat komt er in de plaats van Flash Player?
Handige links