Huis > H > Hoe Excel Formule Doortrekken?

Hoe Excel formule doortrekken?

Ga als volgt te werk:

  1. Selecteer de cel met de formule en de aangrenzende cellen die u wilt opvullen.
  2. Klik op > Opvullingen kies Omlaag,Rechts,Omhoogof Links. Sneltoets: U kunt ook op Ctrl+D drukken om de formule in een kolom op te vullen of op Ctrl+R om de formule rechts in een rij te vullen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Mensen vragen ook: hoe kopieer ik een som in excel?

Selecteer de cel met de formule die u wilt kopiëren. Klik op Start > Kopiëren of druk op Ctrl+C. Klik op hetzelfde blad of een ander werkblad, klikt u op naar de cel waarin u de formule wilt plakken. Klik op Start > Plakken of druk op Ctrl+V om de formule met bijbehorende opmaak te plakken. Waarom kan ik niet kopieren en plakken in Excel? Oorzaak: Het gebied Kopiëren en het gebied Plakken hebben niet dezelfde grootte en vorm. Oplossing: Selecteer de cel linksboven in plaats van het hele bereik voordat u plakt. Klik op de cel waar u de cel linksboven van de gekopieerde gegevens wilt laten verschijnen. Klik op het tabblad Start op Plakken.

Hoe doe je de Vulgreep?

De Filling Grip is een technische beweging in het rotsklimmen die wordt gebruikt om je greep op kleine grepen te verbeteren. Hij wordt uitgevoerd door je duim op de bovenkant van de greep te plaatsen, en dan je vingers vanaf de zijkant om de greep te wikkelen. Deze greep wordt vaak gebruikt wanneer de grepen te klein zijn om met de hele hand te grijpen. Hoe formule toepassen in Excel? Er zijn twee belangrijke manieren om een formule toe te passen in Excel. De eerste is om de formule rechtstreeks in een cel in te voeren. Hiervoor typt u gewoon een gelijkheidsteken (=) gevolgd door de formule die u wilt gebruiken. Om bijvoorbeeld de som van twee cellen te berekenen, typt u =SUM(A1:A2) in een cel.
De tweede manier om een formule toe te passen in Excel is via het dialoogvenster Functie invoegen. Om dit dialoogvenster te openen, klikt u op het tabblad Formules en vervolgens op de knop Functie invoegen. Dit opent een dialoogvenster waarin u de functie kunt selecteren die u wilt gebruiken. Zodra u de functie hebt geselecteerd, moet u de celverwijzingen invoeren voor de cellen die u in de berekening wilt opnemen. Als u bijvoorbeeld de cellen A1 tot en met A5 wilt optellen, voert u in het dialoogvenster A1:A5 in.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe gebruik je de Vulgreep in Excel?

Het werkt vrij simpel. Typ bijvoorbeeld Maandag in, in Cel A1, ga rechts onder de op de cel op het vierkantje staan en wacht tot jouw muis een zwart kruis wordt. Klik, houdt de muis vast en sleep nu naar beneden. Dit heet dus de vulgreep! Waarom kan ik niet meer kopieren en plakken? Controleer je toetsenbord

Als u geen sneltoetsen kunt gebruiken voor kopiëren en plakken, probeer dan het bestand/de tekst te selecteren met uw muis en selecteer vervolgens Copy en Paste uit de menukaart. Als dit werkt, betekent dit dat uw toetsenbord het probleem is.

Hoe kopieer je een opmaak in Excel?

Celopmaak kopiëren

  1. Selecteer de cel met de opmaak die u wilt kopiëren.
  2. Selecteer Start > Opmaak kopiëren/plakken.
  3. Sleep om de cel of het bereik te selecteren waar u de opmaak op wilt toepassen.
  4. Laat de muisknop los en de opmaak moet nu worden toegepast.
Hoe plak je Celwaarde zonder de formules? Om een celwaarde zonder de bijbehorende formule te plakken, kunt u de optie 'waarde alleen' gebruiken in het plakken speciale menu.

Hoe werkt verschuiving in Excel?

In Excel, you can use the Shift key to select multiple cells, ranges, rows, or columns. To select multiple cells, ranges, rows, or columns, do one of the following:
To select contiguous cells or ranges, click the first cell, hold down the Shift key, and click the last cell.
To select noncontiguous cells or ranges, hold down the Ctrl key, and click the cells or ranges.

Door Carder Binder

Vergelijkbare artikelen

Hoe kopieer je een blad in Excel? :: Wat is de formule voor vermenigvuldigen in Excel?
Handige links