Huis > W > Wat Is De Formule Voor Vermenigvuldigen In Excel?

Wat is de formule voor vermenigvuldigen in Excel?

Getallen in een cel vermenigvuldigen

Gebruik de rekenkundige operator * (vermenigvuldigen) om deze taak uit te voeren. Als u bijvoorbeeld =5*10 in een cel typt, wordt in de cel het resultaat 50 weergegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe kan je cellen vermenigvuldigen?

Vermenigvuldigen in excel

  1. Typ de formule als volgt: =A1*A2.
  2. Zodra je op enter drukt, zijn de cellen A1 en A2 met elkaar vermenigvuldigd.
  3. Methode 2 om te vermenigvuldigen in Excel. Selecteer de cel A3. Typ vervolgens “+” en klik daarna met de muis op cel A1. Typ nu “*” en ga met de muis naar cel A2.
Wat is maal in rekenen? Als je een keersom maakt, ga je de getallen met elkaar vermenigvuldigen. Je hebt 4 keer een zakje van 3 snoepjes. Hier kun je de keersom bij maken: 4 x 3 = 12. Dit is een lange erbijsom en het duurt lang om dit uit te rekenen.

Mensen vragen ook: hoe kun je een cel splitsen in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een cel in Excel te splitsen. De meest gebruikelijke manier is om de functie Tekst naar kolommen te gebruiken. Om deze functie te gebruiken selecteert u de cel of cellen die u wilt splitsen. Ga vervolgens naar het tabblad Gegevens op het lint en klik op de knop Tekst naar kolommen. In de wizard Tekst omzetten naar kolommen selecteert u Delimited als bestandstype en klikt u op Volgende. Op de volgende pagina selecteert u het scheidingsteken dat u wilt gebruiken om de cel te splitsen. Als u de cel bijvoorbeeld wilt splitsen op basis van een spatie, selecteert u de optie Spatie. Klik dan op Voltooien.
Een andere manier om een cel in Excel te splitsen is door een formule te gebruiken. Als u bijvoorbeeld een cel wilt splitsen die een datum en tijd bevat, kunt u de volgende formule gebruiken: =LEFT(A1,FIND(" ",A1)-1)
Deze formule haalt de datum uit de cel. U kunt ook de functies MIDDEN en RECHTS gebruiken om andere delen van de cel te extraheren. Vervolgens, hoe werkt autosom in excel? In Excel is een autosom een functie die automatisch een nieuwe rij of kolom invoegt in een werkblad wanneer gegevens worden ingevoerd in een cel in de eerste rij of kolom van het werkblad. Deze functie is handig voor het automatisch uitbreiden van een werkblad met nieuwe gegevens.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat is de betekenis van vermenigvuldigen?

vermenigvuldigen - Werkwoord 1. (wiskunde) het herhaald optellen van een getal; een rekenkundige bewerking waarvan de uitkomst het product wordt genoemd ♢ Het vermenigvuldigen van twee met drie geeft als resultaat zes. Vervolgens, hoe noem je vermenigvuldigen? Het resultaat van de vermenigvuldiging, het getal 432, is het product van vermenigvuldiger 18 en vermenigvuldigtal 24. Omdat vermenigvuldigen commutatief is, 18 × 24 = 24 × 18, worden vermenigvuldiger en vermenigvuldigtal beide ook wel met factor aangeduid.

Trouwens, welke formule geeft in excel een deling aan?

Methode 2 om te delen in Excel

Ga met de muis naar cel A3. Typ vervolgens “+” en klik daarna met de muis op cel A1. Typ nu “/” en ga met de muis naar cel A2. In cel A3 staat nu de formule “+A1/A2”.
Mensen vragen ook: hoe vermenigvuldig je in spreadsheet? Om in een spreadsheet te multiply, gebruik je de volgende formule:
=aantal1 * aantal2
Verander "aantal1" en "aantal2" naar de cellen die je wilt multiply.

Hoe zet je een kwadraat in Excel?

In Excel, you can insert a square by:
- Go to the "Insert" tab
- Select "Shapes"
- Choose the "Rectangle" shape
- Draw a square on the sheet

Door Boesch Imperatore

Vergelijkbare artikelen

Hoe Excel formule doortrekken? :: Wat is 2 op de 5 als percentage?
Handige links